Οι εσωκομματικές ενστάσεις για τον κυβερνητικό σχεδιασμό έδωσαν τον τόνο και επισκίασαν τα Paradise Papers στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλέον ηχηρή παρέμβαση ήταν για μία ακόμη φορά αυτή του Νίκου Φίλη. «Να μη μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο» προέτρεψε ο πρώην υπουργός, εκτιμώντας πως η επιτροπεία θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του προγράμματος, κόντρα στο αφήγημα Τσίπρα για την επόμενη μέρα. Επί της ουσίας, ο Φίλης ζητάει συντεταγμένο σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο θα έχει απτό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιπλέον θα είναι συμβατό με την αριστερή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέποντας μνημονιακούς νόμους.

Μεγάλη συζήτηση έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες και για τους πλειστηριασμούς, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απευθύνει δραματική έκκληση πως εάν δεν προχωρήσουν οι εκποιήσεις κατοικιών τότε θα κινδυνεύσουν οι τράπεζες με νέα ανακεφαλαιοποίηση. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, τους ανησυχούντες βουλευτές (Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σάκης Παπαδόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου) ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές και κατοικίες αξίας άνω των 300.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Προς επίρρωση όσων είπε ο Τσακαλώτος, πηγές του Μαξίμου έλεγαν αργότερα πως «η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».

Γκρίνιες για τις αρρυθμίες. Γκρίνιες υπήρξαν για το Προσφυγικό και το επίδομα θέρμανσης, ενώ επισημάνθηκαν κυβερνητικές αρρυθμίες στα συγκεκριμένα ζητήματα. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πάντως στα «ΝΕΑ» πως δεν έγινε συζήτηση για εκλογές ή για τον ρόλο του Καμμένου στη συγκυβέρνηση και στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16. Επικρίσεις υπήρξαν, αντιθέτως, για υπηρεσιακούς παράγοντες ή την πολιτική ηγεσία συγκεκριμένων υπουργείων και την έλλειψη επικοινωνίας με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη της καθημερινότητας. Ενόχληση εκφράστηκε και για τη δήλωση Χουλιαράκη για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, αλλά και για τις αλλαγές στην παιδεία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Τον λόγο έλαβαν συνολικά 35 βουλευτές και η συνεδρίαση κράτησε σχεδόν 3 1/2 ώρες. Ο Τσίπρας ήταν μεν παρών, αλλά δεν έλαβε τον λόγο για να απαντήσει στους βουλευτές του. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παρουσίασε το σχέδιο για τα επόμενα βήματα ενώ ζήτησε από τους βουλευτές να συμβάλουν και εκείνοι στον καλύτερο συντονισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κυβέρνησης. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα εξαετίας, άρα ελπίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.