Κλασικό. Η δεύτερη ταινία James Bond (1963). Ακριβώς πριν την εμπορική έκρηξη που έφερε ο Goldfinger στη μακροβιότερη κινηματογραφική σειρά όλων των εποχών. «From Russia with love» ο τίτλος, με τον αριστοκρατικό Σον Κόνερι να οπλίζεται για πρώτη φορά από το χέρι (της τεχνολογίας και) του πολύτιμου Q.

«Απ’ τη Ρωσία με αγάπη». Από το υποψήφιο moto της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έρχεται το καλοκαίρι απασχολώντας ήδη το ανδρικό κοινό περισσότερο από τον ίδιο τον 007. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να είναι εκεί, όχι για να δηλώσει πως προτιμά το μαρτίνι του «shaken not stirred», αλλά για να απολαύσει το προνόμιο της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ; Ποιος δεν θα έκανε τα πάντα μέσα στη σεζόν προκειμένου να πείσει τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα πως αξίζει μια θέση στο αεροπλάνο.

Ειδικά στο μεγάλο λιμάνι σχηματίζεται ουρά από υποψηφίους. Στις περιπτώσεις μάλιστα του Καρίμ Ανσαριφάρντ (6 συμμ., 4 γκολ, 2 ασίστ) και του Φελίπε Πάρντο (15 συμμ., 4 γκολ, 2 ασίστ) ίσως αυτή η λεπτομέρεια να εξηγεί πως οι δυο τους εκεί που δεν τους περίμενε κανείς έχουν βαλθεί να συστηθούν εκ νέου στο ερυθρόλευκο κοινό. Κίνητρο λέγεται και πρόκειται για μιας πρώτης τάξεως νέο για τον Τάκη Λεμονή και τη δική του προσπάθεια επανεκκίνησης του Ολυμπιακού.

Ο Καρίμ είναι κομμάτι της Εθνικής Ιράν, ο Πάρντο επέστρεψε σε αυτή της Κολομβίας. Και έρχονται και οι επόμενοι. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς βασικός στην Σερβία (επίσης προκρίθηκε στο Μουντιάλ) αλλά, που αν δεν δείξει «κάτι» σύντομα με τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα δει τη Μόσχα. Υποψήφιοι για το world cup ίσως και οι ομοεθνείς του Σάσα Ζντιέλαρ και ο Ούρος Τζούρτζεβιτς που έχουν κληθεί στο παρελθόν αλλά έχουν… χάσει επαφή με το εθνόσημο.

Να πούμε και άλλους: Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με τον Στέφανο Καπίνο και τον Θανάση Ανδρούτσο αν υποθέσουμε ότι θα τα καταφέρει και η δική μας Εθνική στα μπαράζ με τους Κροάτες (σ.σ. ο Φορτούνης – εάν και εφόσον – θα είναι σίγουρα εκεί). Ακόμη και ο Μπιορν Ενγκελς που κλήθηκε (αλλά δεν έπαιξε) το 2016 στο λαμπερό Βέλγιο.

Ο Μιραλάς

Στην ομάδα που αποτελεί μέλος της ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος νιώθει την ίδια ακριβώς ανησυχία. Νιώθει άβολα ο δημοφιλής άσος στην ιδέα να χάσει το Μουντιάλ και, όπως έγραψε το «sports illustrated», «πολλοί πιστεύουν ότι ο Μιραλάς θα πιέσει τη διοίκηση της ομάδας του για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, τον Γενάρη». Ο ίδιος βέβαια χθες ήταν απολογητικός δηλώνοντας πίστη στην Εβερτον, αλλά ο Γενάρης είναι ακόμη μακριά. Οπως πρόσθεσε άλλωστε χθες ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, «ό,τι γράφεται για μεταγραφές απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ».