Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Βασίλη Τοροσίδη θα μπουν κανονικά σήμερα στο τσάρτερ για το Ζάγκρεμπ όπου αύριο η εθνική μας ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας κόντρα στην Κροατία.

Ο πρώτος είναι πιο πιθανό να παίξει (είχε υποστεί διάστρεμμα) ενώ ο δεύτερος που είχε θλάση είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ομως ο γερμανός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε θα εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτούς τους δύο παίκτες, που μαζί με τον Αλέξανδρο Τζιώλη αποτελούν την τριάδα που ήταν παρούσα ακόμα και στον δρόμο προς το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010) μέσω των μπαράζ με την Ουκρανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει ένα εκρηκτικό μείγμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού στο οποίο ποντάρει για να χτυπήσει μια ακόμα πρόκριση. Δίπλα στους έμπειρους άσους, στους οποίους προστίθενται και ο Μανιάτης, ο Μήτρογλου, ο Φορτούνης, ο –τιμωρημένος για αύριο –Μανωλάς, αλλά και ο Σάμαρης που μπήκαν από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (και κάποιοι απο το Euro του 2012), βρίσκονται νέα παιδιά όπως ο Ρέτσος, ο Πέλκας ή ο Διαμαντάκος που ετοιμάζονται να ζήσουν το όνειρό τους.

«Είναι το μεγαλύτερο ματς που έχω παίξει μέχρι τώρα στην καριέρα μου, το να παίξεις σε ένα Μουντιάλ είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαριστή» είπε με το βλέμμα του να λάμπει ο 19χρονος Παναγιώτης Ρέτσος, μιλώντας στα κανάλια της Novasports και απλά εκφράζει το πώς νιώθουν τα πιο νέα παιδιά και το πώς ανυπομονούν να μπουν σε αυτούς τους δύο δύσκολους αγώνες με την Κροατία με έπαθλο μια θέση στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Ο συνεργάτης του γερμανού τεχνικού Κώστας Τσάνας είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα κάτω των 20 στο Μουντιάλ της Τουρκίας το 2013, η οποία πέρασε πρώτη στις 16 όπου έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από το Ουζμπεκιστάν.

Στην αποστολή τότε είχε αρκετούς από τους νυν διεθνείς με την Εθνική Ανδρών που κάλεσε Σκίμπε για τα ματς με την Κροατία (Καπίνο, Σταφυλίδης, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας, Πέλκας, Μπακασέτας, Κουρμπέλης και Λυκογιάννης).

Οι νεαροί τότε ποδοσφαιριστές είχαν ζήσει το όνειρο μια αποστολής σε τέτοια διοργάνωση, έστω μικρότερης (ηλικιακής) κατηγορίας και τώρα θέλουν να το κάνουν και ως άντρες.

– Με πρόστιμο 26.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΕΠΟ για το επεισόδιο στον αγώνα με το Γιβραλτάρ, όταν ξυλοκοπήθηκε στο γήπεδο ο φίλος της εθνικής ομάδας που φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα το πρόστιμο αφορά και χρήση λέιζερ.