Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων δίνει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να ανασυνταχθεί, να «μετρήσει» επιστροφές παικτών από τραυματισμούς (Κλωναρίδης, Κονέ, Τσιγκρίνσκι) γεμίζοντας το ρόστερ της και παράλληλα να φέρει σε πρώτο πλάνο και τα μεταγραφικά. Η ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ήδη στην Ενωση έχουν κάνει ένα απαραίτητο ξεκαθάρισμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας.

Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα έρθει για να πλαισιώσει τον Ελντερ Λόπες έχει «κλειδώσει», με τους επικεφαλής της ΑΕΚ να έχουν προκρίνει μάλιστα και μια-δυο περιπτώσεις ακραίων αμυντικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», τα τελευταία 24ωρα έχει έρθει για τα καλά στο προσκήνιο και η ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή. Με έναν παίκτη που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί κυρίως ως αριστερός εξτρέμ και θα λογίζεται ως επιλογή πρώτης γραμμής.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από επαφές με ατζέντηδες, προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα που τον απασχολούν. Και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις συγκεκριμένες επαφές, η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ (κατά προτίμηση, μάλιστα, αριστεροπόδαρου) είναι στην πρώτη γραμμή. Με την Ενωση να ενισχύεται τον Ιανουάριο σε μια θέση όπου έχει εντοπιστεί έλλειψη και παράλληλα να καλύπτει κατά κάποιον τρόπο και το μεγάλο κενό που αφήνει η απουσία του Πέτρου Μάνταλου. Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου αναμένεται να γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα, ωστόσο σε πρώτη φάση φαίνεται πως το βάρος πέφτει στην αγορά της Ιβηρικής.

Η «Αγια-Σοφιά»

Δίωρη σύσκεψη υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αποκλειστικά για το θέμα του γηπέδου, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΑΕΚ στο Μαρούσι, παρουσία όλων των στενών συνεργατών του ισχυρού άνδρα της Ενωσης στο πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς». Εκεί αναλύθηκαν όλα τα βήματα που ακολουθούν προκειμένου το έργο να περάσει στο δεύτερο στάδιο και να αρχίσει επί της ουσίας η κατασκευή του. Με βασικότερο, τον διαγωνισμό για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.