Παράξενη χρονιά και ας είμαστε ακόμη αρχές Νοεμβρίου και στην «ασφάλεια» της εθνικής διακοπής. Με προίκα (ήδη) 20 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις, μια αλλαγή προπονητή και ένα γερό ανακάτεμα στο ρόστερ ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να βρίσκεται εν κινήσει 105 ημέρες… αλλά 1.005!

Φαίνεται εκείνο το ματς στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν (26/7), που άνοιξε την αυλαία, τόσο μακρινό που ομολογουμένως πιστοποιεί την πολυπλοκότητα αυτής της πρώτης ενότητας της αγωνιστικής σεζόν για τους πρωταθλητές.

Και αν θα έπρεπε κάποιος να εξιστορήσει την ώς εδώ πορεία με Χάσι, Λεμονή, πάνω – κάτω, νίκες και ήττες; Υπάρχουν σίγουρα δύο ποδοσφαιριστές που μοιάζουν οι πλέον κατάλληλοι να λύσουν κάθε απορία. Οπως λύνουν ώς τώρα μια σειρά από αγωνιστικά θέματα. Ο Αλεξί Ρομαό και ο Οτζίτζα Οφόε. Οι «δύο ξένοι» της μεσαίας γραμμής που έγιναν… συνεργάτες και που ώς τώρα διεκδικούν τον άτυπο τίτλο του ερυθρόλευκου MVP. Οι «κόβε-ράβε» στο μισό του γηπέδου.

Πρώτοι σε συμμετοχές σε Σούπερ Λίγκα (από 9) και Τσάμπιονς Λιγκ (από 8) για τους Πειραιώτες. Πρώτοι σε χρόνο παρουσίας στο γήπεδο (1.496′ ο Ρομαό, 1.462′ ο Οτζίτζα). Το πιο «ασφαλές» δίδυμο της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, έστω και αν ο Ρομαό βρέθηκε κάποια στιγμή στη βασική γραμμή της άμυνας και πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Θέλω να παίζουν όλοι σαν εσένα», του είπε πρόσφατα σε ένα τετ α τετ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης και όπως λέγεται από ατζέντηδες, έχει συμφωνήσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές ώς το καλοκαίρι του 2019. Αντίστοιχη αποδοχή και για τον Οτζίτζα, που έχει βάλει από νωρίς υποψηφιότητα για «μεταγραφή της χρονιάς». Πάνω σε αυτούς τους δύο άρχισε να χτίζει ο Τάκης Λεμονής το… σχέδιο επαναφοράς. Και μάλλον νιώθει δικαιωμένος.

n Για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του (1/10) o Μπεν προπονήθηκε κανονικά χθες με τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το Σάββατο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων του συλλόγου, στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Καταγγελία

Ιδιαίτερη ημέρα η χθεσινή στο Λιμάνι, με μια σειρά από θέματα να ανανεώνουν διαρκώς την ατζέντα κοντά αλλά και μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Ενα εξ αυτών; Η επίσημη καταγγελία της ΠΑΕ στο Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας, μέσω της οποίας ζητάει την τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ανοιξε έναν ολόκληρο διάλογο με την ΑΕΚ αυτή η κίνηση, με αρκετούς να θυμούνται ότι οι Πειραιώτες βρέθηκαν αποδέκτες αντίστοιχων κινήσεων πέρυσι τόσο από τον ΠΑΟΚ (Πλατανιάς) όσο και από την ΑΕΚ (τιμωρία Σεμπά). «Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες της ΑΕΚ. Αν θέλουν να βλέπουν χαφιέδες ας κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι έτρεχαν να κάνουν παράσταση στα δικαστήρια κατά του Ολυμπιακού και όσοι έβαζαν κάποιους γραφικούς να μηνύουν τον Περέιρα και τον Κασάμι!» σχολίασε σχετικά ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.