Πράξη 1η: Σάββατο, ώρα 18.00. Στις ομάδες δίνεται εισαγωγικός γρίφος και η αποστολή να βρουν τα αντικείμενα που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα. Στόχος της επόμενης μέρας: Να ανακαλύψουν τα πλούτη που κρύβει η Χαμένη Διαθήκη του λόρδου Βύρωνα.

Πράξη 2η: Κυριακή, ώρα 10.00. Οι ομάδες καλούνται να λύσουν γρίφους λογικής, μουσικής, ζωγραφικής, μαθηματικών, αναζητώντας το περιεχόμενο της Χαμένης Διαθήκης. Σταδιακά αντιλαμβάνονται ότι η Διαθήκη δεν κρύβει πλούτη, αλλά τη γραμμή αίματος του ποιητή. Οι ομάδες πλέον αναζητούν τον απόγονό του.

Πράξη 3η: Κυριακή, ώρα 17.00. Οι ομάδες γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας απ’ όπου και παίρνουν το στοιχείο για την τελική φάση της αναζήτησης. Η νικήτρια ομάδα στο τέλος του παιχνιδιού συνομιλεί με το πνεύμα του λόρδου Βύρωνα, ο οποίος τους αποκαλύπτει το περιεχόμενο της Διαθήκης του: «Η Ελευθερία και η αυτοδιάθεση των λαών δεν εξαρτάται απ’ τη βοήθεια των ξένων. Αυτοί εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους. Εξαρτάται και επαφίεται στους αγώνες του ίδιου του έθνους».