Είναι από αυτά τα ραντεβού που χτίζουν καριέρες. Θα πει, κάποιος, είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές μεγάλου βεληνεκούς; Ασφαλώς και ισχύει. Διότι οι διπλές αναμετρήσεις με τους Κροάτες αποτελούν για τους περισσότερους παίκτες ένα στοίχημα τεράστιο. Η Κροατία ως αντίπαλος δεν έχει καμιά σχέση με την Ουκρανία ή τη Ρουμανία, ομάδες που αντιμετώπισε η Εθνική μας πριν περάσει στις δύο προηγούμενες τελικές φάσεις Μουντιάλ.

Με όπλο την τεχνογνωσία, λοιπόν, πορεύεται η ομάδα του Σκίμπε. Γνωρίζει πού βαδίζει και τι παγίδες πρέπει να αποφύγει. Οσο για τους ποδοσφαιριστές, αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ότι αν βρεθούν στη Ρωσία, αυτομάτως ανεβαίνει το κασέ και το πρεστίζ τους. Τα νέα συμβόλαια και μια διαφορετική και χαμογελαστή ημέρα, τους περιμένουν. Η άμυνα θα είναι η βάση για να έρθει η πρόκριση και αυτό δεν είναι μυστικό. Σίγουρα όμως στα δύο παιχνίδια με τους Κροάτες θα μετρήσει ο έλεγχος του ρυθμού, γιατί αυτός ο… διαβολάκος της μεσαίας γραμμής με το όνομα Μόντριτς αποτελεί σβούρα ολκής και επίσης θα χρειαστεί να σημειώσει κι άλλος γκολ εκτός του Μήτρογλου. Αυτό ειδικά το περιμένει πώς και πώς ο Σκίμπε.

Ιστορίες

Σε κάθε διακοπή πρωταθλήματος, πάντα εξυφαίνονται σενάρια μεταγραφικά που ούτως ή άλλως αρέσουν στον κόσμο και τα ρουφά μονομιάς. Τώρα, λοιπόν, ακούγεται έντονα πως ο Σισέ έχει μπει στο μάτι της Μπενφίκα. Μάλιστα, υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα από την Πορτογαλία. Οντως, είναι πολύ καλή η επένδυση που έχουν κάνει με τον πανύψηλο στόπερ στο Λιμάνι. Ακόμη όμως ο Σισέ βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του και οποιαδήποτε συζήτηση για φυγή του φαντάζει αρκετά πρόωρη.

Κίνδυνος

Σε απολογία κλήθηκε η ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε οπαδούς της και ανθρώπους της Αστυνομίας πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μάλιστα, αύριο, στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας τα στελέχη της θα έχουν μπόλικη δουλειά γιατί παραπέμπεται η ΠΑΕ με βάση το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, που αναφέρει και αφαίρεση βαθμών (τριών).

Διάκριση

Επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στη Ρώμη. Ο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε ατομικό αγώνισμα επιπέδου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο οπλομάχος του ΑΣ Σπάρτακος πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σπάθη κατηγορίας Α’.