Οπως ενημερώθηκα από τις πηγές μου στις Βρυξέλλες, η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και ο Τζιάνι Πιτέλα ζήτησαν να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, που θα γίνει στο Στρασβούργο, συζήτηση –παρουσία μάλιστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –για το Προσφυγικό.
Για την ακρίβεια, ζήτησαν να συζητήσουν σχετικά με τη λήψη, έγκαιρα, μέτρωνπροκειμένου να αποτραπείμια νέα ανθρωπιστική κρίση στα στρατόπεδα προσφύγων στα ελληνικά νησιά με τον ερχομό του χειμώνα. Αναμενόμενο, μιας κι όλοι θυμόμαστε ό,τι είχε συμβεί πέρυσι.
Τουιτάροντας για τον Τσίπρα
Τη νέα δυνατότητα που δίνει το twitter στους χρήστες του, δηλαδή να χρησιμοποιούν διπλάσιους (280 αντί 140) χαρακτήρες, εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού περνούσαν –όπως συνηθίζουν να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις –τσιτάτα από όσα έλεγε στους βουλευτές του σε μηνύματα στο twitter, τα οποία ήταν εμφανώς μεγαλύτερα σε σχέση με το παρελθόν λόγω της νέας δυνατότητας που προσφέρει το κοινωνικό μέσο στους χρήστες του.
Του ευχήθηκαν «και του χρόνου»
Η ΔΕΗ ήξερε, αλλά συνέχιζε
Χρόνια γνώριζαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το ορυχείο στο Αμύνταιο δουλεύει πάνω σε ρήγμα, καμία όμως διοίκηση της ΔΕΗ, τόσο η τωρινή όσο και παλαιότερες, δεν πήρε ποτέ την ευθύνη να διακόψει τη λειτουργία του. Στην ουσία αυτό είναι το μήνυμα του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που είχε συστήσει το καλοκαίρι το ΥΠΕΝ για την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου και το οποίο ανακοινώθηκε χθες.
Οχι, το πολυσέλιδο πόρισμα δεν κατονομάζει τη ΔΕΗ. Αφήνει όμως να εννοηθεί ότι ένας βασικός λόγος που οδήγησε στην κατολίσθηση ήταν το γεγονός ότι επί χρόνια συνεχιζόταν η εξόρυξη λιγνίτη σε έδαφος με επικίνδυνες κλίσεις εδάφους όσον αφορά τη γεωμετρία, χαμηλή αντοχή εντός των γεωλογικών σχηματισμών και υδατικές πιέσεις από την εισροή υδάτων στα ρήγματα, ώστε η κατολίσθηση ήταν θέμα χρόνου. Το πόρισμα πήρε τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη.
Σοκ για τη δασκάλα στο 6ο Δημοτικό του Αλίμου
Από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Αλίμου θα διερευνηθεί η περίπτωση δασκάλας που συμπεριφέρθηκε με απίστευτη βιαιότητα χθες σε μικρό μαθητή της στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.
Η δασκάλα έβαλε τους συμμαθητές τού άτυχου μικρού να τον χτυπήσουν επειδή διέκοπτε το μάθημά της, ενώ οι γονείς του μαθητή αλλά και συμμαθητών του βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας την άμεση απομάκρυνση της δασκάλας.
Το θλιβερό περιστατικό φυσικά αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αδυναμία του εκπαιδευτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις, καθώς με το νομικό πλαίσιο που ισχύει οι εκπαιδευτικοί είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρυνθούν από τις τάξεις ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις. Ακόμη και να απομακρυνθούν, όμως, καταλήγουν ή σε διοικητικές θέσεις ή ξαναγυρίζουν στα σχολεία σε άλλες τάξεις…
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και οι σχολικοί σύμβουλοι εκτιμούν ότι περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί πανελλαδικά (από το σύνολο των περίπου 170.000) είναι ακατάλληλοι για να μπαίνουν σε σχολικές τάξεις…