Αμείλικτα είναι και τα ερωτήματα που θέτει εκ νέου η ΝΔ στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον μυστηριώδη επιχειρηματία Β. Παπαδόπουλο, μία μόλις ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις Καμμένου πως δεν πρόκειται για μεσάζοντα, αλλά για εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας. «Για ποιον λόγο ο μεσάζοντας – εκπρόσωπος δεν συνόδευσε την επίσημη αποστολή των αξιωματικών της Σαουδικής Αραβίας στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου;» ρωτούν τον υπουργό οι γαλάζιοι τομεάρχες Αμυνας, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία χωρίς καν να έχει ελεγχθεί η εξουσιοδότησή του από τη Σαουδική Αραβία.

Ο έλεγχος, μάλιστα, της εξουσιοδότησης έγινε αφού το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και αφού είχε υπογραφεί η διακρατική συμφωνία. «Το έγγραφο που δημοσιεύσατε ως αποδεικτικό της εξουσιοδότησης του Βασιλείου Παπαδόπουλου, ενώ είχε ζητηθεί ο έλεγχος της εγκυρότητάς του ήδη από τις 27/10/2016, φέρει επικύρωση ακριβούς φωτοαντιγράφου στις 07/11/2017, δηλαδή σε χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης» αναφέρει η ΝΔ. Επιπροσθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό γιατί το πληρεξούσιο εξουσιοδότησης που διαθέτει ο Β. Παπαδόπουλος υπογράφεται από τον αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και όχι από τη Διεύθυνση Συμβάσεων και Συμφωνιών του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Ακόμη, διαπιστώνοντας σκιές για τον ρόλο του Β. Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία, η ΝΔ καλεί τον υπουργό να απαντήσει γιατί «η σύμβαση της 13ης Ιουνίου 2017 με τον δήθεν εκπρόσωπο Βασίλειο Παπαδόπουλο αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm, ενώ η επίσημη αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκε τη χώρα μας στις 29/08/2017 διά του επικεφαλής της ζήτησε την προμήθεια μόνο των 100.000 βλημάτων 105 mm που είχε εγκριθεί η άμεση χρηματοδότησή της;».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής προεξόφλησε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε οικονομικά από τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου και την ακύρωση, όπως διαφαίνεται, της διακρατικής συμφωνίας. «Χάλασε η συμφωνία επειδή δεν δέχθηκαν οι Σαουδάραβες να βάλουν τον μεσάζοντα» είπε χαρακτηριστικά ο Γεωργιάδης, τονίζοντας πως εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών του υπουργού το Ελληνικό Δημόσιο έχασε 65 εκατ. ευρώ. Λόγο για «υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα» έκανε, εξάλλου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.