Στη μια όψη του νομίσματος ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου και στην άλλη ο «Παναθηναϊκός» μακριά από το σπίτι του. Πονεμένη ιστορία η δεύτερη για τους φίλους του Τριφυλλιού. Επίσης και για τον προπονητή των Πρασίνων, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει την ομάδα του να καταρρέει, όταν απομακρύνεται από την έδρα της.

Δεκαπέντε χρόνια είχε να βιώσει ο Παναθηναϊκός τέτοια αρνητική επίδοση σε ό,τι αφορά τα πέντε πρώτα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος. Καμία νίκη και αναπάντητα ερωτήματα για τις αιτίες της καθίζησης συνθέτουν ένα ασυνήθιστο σκηνικό.

Η σεζόν 1980-81

Το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού σημειώθηκε την αγωνιστική περίοδο 1980-1981, όταν οι Πράσινοι συμπλήρωσαν δεκατρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη. Κάτι τέτοιο δεν θέλει φυσικά ούτε να το σκέφτεται ο Ουζουνίδης, με τον έμπειρο τεχνικό να ψάχνει τις κινήσεις που θ’ ανατρέψουν την κατάσταση. Το πρόβλημα του Τριφυλλιού αφορά περισσότερο την επιθετική αφλογιστία των παικτών του, παρά την ανασταλτική τους λειτουργία. Οταν μια ομάδα σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια βρίσκει δίχτυα μόλις δύο φορές, τότε υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο. Εκεί έχει πλέον εστιάσει και ο Ουζουνίδης στην προσπάθειά του να βρει τη λύση.

Το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Οι Πράσινοι θα κοντραριστούν με τον πρωτοπόρο Ατρόμητο και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του Περιστερίου έχει κερδίσει εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Απομένει να φανεί αν τελικά οι Πράσινοι θα καταφέρουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.