«Βάζουμε στοίχημα πως θα βγω πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα»; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν τόσο εκνευρισμένος που για τρίτο συνεχόμενο αγώνα στη Λα Λίγκα δεν είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Λας Πάλμας, ώστε πέταξε το γάντι στους συμπαίκτες του οι οποίοι με χαρά το σήκωσαν. Ο CR7 στοιχημάτισε ένα αρκετά μεγάλο ποσό πως θα ξεπεράσει τον Μέσι και θα βγει πρώτος σκόρερ. Το «σκορ» είναι 12-1 υπέρ του Αργεντινού και σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, όποιος κι αν κερδίσει το στοίχημα, τα χρήματα θα τα δώσει σε μη κυβερνητική οργάνωση.

Προφανώς αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι τρεις από τους κορυφαίους σκόρερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο, ο Λουίς Σουάρες και ο Γκριεζμάν βλέπουν φέτος τα δίκτυα με το κυάλι. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται επίσης ο Καρίμ Μπενζεμά, γεγονός που αποτελεί πλέον αντικείμενο ανάλυσης από ειδικούς και μη.

«Ο σκόρερ δεν χάνει ποτέ το ένστικτό του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα» εξηγεί ο ιστορικός σκόρερ της Αθλέτικ Ντάνι Ρουίθ Μπαθάν με 147 γκολ στο ενεργητικό του στη Λα Λίγκα. «Το γκολ είναι κάτι έμφυτο. Ακόμα κι αν δεν προπονείται ο παίκτης που το διαθέτει, το διατηρεί σε όλη του τη ζωή».

Ο Λουίς Σουάρες όχι μόνο προπονείται, αλλά ξεκίνησε και μίνι προετοιμασία σε άμμο θαλάσσης για να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί από την αρχή της σεζόν. Από πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πριν από δύο σεζόν, φέτος έχει πετύχει μόλις τρία γκολ, το τελευταίο στις 14 Οκτωβρίου εναντίον της Ατλέτικο.

Η επιστροφή του Ουρουγουανού στην ποδοσφαιρική κανονικότητα αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος συνεχίζει να τον στηρίζει. Πιθανόν σε αυτό να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο Σουάρες είναι ο στενός φίλος του Μέσι στα αποδυτήρια του Καμπ Νου.

Σύμφωνα με το «Ντον Μπαλόν» ο Αργεντινός έχει σηκώσει ασπίδα προστασίας για τον φίλο του ζητώντας από τη διοίκηση, στην περίπτωση απόκτησης του Γκριεζμάν, να μην τεθεί στο περιθώριο ο Σουάρες.

Δουλειά και ηρεμία

Και ο Γάλλος πάντως δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες στο νεότευκτο Μετροπολιτάνο. Για την ακρίβεια κάνει τη χειρότερη σεζόν του από τότε που πήγε στην Ατλέτικο, το 1994, έχοντας πετύχει μόλις δύο γκολ στη Λα Λίγκα. Οι φήμες θέλουν τρεις συμπαίκτες του, τους Γοδίν, Γκάμπι και Χουανφράν να είναι τόσο δυσαρεστημένοι μαζί του ώστε να επιθυμούν να φύγει από την ομάδα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί τον Ιανουάριο.

Δύσκολα τα πράγματα και για τον Καρίμ Μπενζεμά, τον «υπερτιμημένο» σύμφωνα το σχόλιο του Γκάρι Λίνεκερ. Ενα γκολ σε επτά αγώνες στο πρωτάθλημα, με τις αποδοκιμασίες να γίνονται ολοένα εντονότερες από τους οπαδούς της Ρεάλ που ζητούν την αντικατάστασή του.

Ο φημισμένος αργεντινός σκόρερ Μάριο Κέμπες συστήνει δουλειά και ηρεμία. «Η ανομβρία δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα».