Ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης μίλησε στα «ΝΕΑ» για την αδυναμία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να κερδίσουν εκτός έδρας, θεωρώντας πως καθοριστικό ρόλο παίζει η έλλειψη προσωπικοτήτων στα ρόστερ των δύο ομάδων.

«Το σίγουρο είναι πως ο πλέον κατάλληλος για ν’ απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα είναι κάποιος που βρίσκεται κοντά στις ομάδες, κοντά στους παίκτες. Ωστόσο, ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί αφορά την έλλειψη προσωπικοτήτων. Δεν υπάρχουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες για να σηκώσουν το βάρος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα και για τους δύο. Αν κοιτάξει κάποιος παλιότερες χρονιές, θα διαπιστώσει ότι και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είχαν ηγέτες στα ρόστερ τους» τόνισε ο Βεργέτης.

Πολλοί εκτιμούν ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι επηρεάζουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά ο έλληνας τεχνικός δεν ασπάζεται τη συγκεκριμένη άποψη. «Οταν ξεκινά ένα ματς, κανείς παίκτης δεν έχει στο μυαλό του τα οικονομικά προβλήματα. Η σκέψη όλων είναι μόνο στη νίκη. Η διαφορά για τον Παναθηναϊκό είναι πως στη Λεωφόρο η ατμόσφαιρα είναι πιο ζεστή λόγω και της συσπείρωσης του κόσμου, ενώ εκτός έδρας δεν υπάρχει αυτό το κλίμα για τους παίκτες του Τριφυλλιού. Είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση μιας ομάδας».