Η Nova αποφάσισε να παρουσιάσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Λίγκα μια επιστολή-προειδοποίηση που αφορά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλες τις ομάδες.

Μια επιστολή που μπορεί να διαμορφώσει νέα (οικονομικά) δεδομένα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ήταν σίγουρα μια κίνηση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς συνδέει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός με τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2018-2019. Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο που οδήγησε τη Nova στη συγκεκριμένη απόφαση; Το συνδρομητικό κανάλι ενημέρωσε τη Λίγκα ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, τότε το εμπορικό προϊόν χάνει μέρος της αξίας του. Η Nova δείχνει λοιπόν την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αναδιανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν το όνομα του Παναθηναϊκού απουσιάσει από το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Προφανώς η διαφοροποίηση των όρων της συμφωνίας θα είναι εις βάρος της Λίγκας και των ομάδων, με βάση το προσχέδιο του συνδρομητικού καναλιού.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού.
Ο πρώην προπονητής των Πρασίνων, Γιάννης Αναστασίου, σφράγισε επιταγή της ΠΑΕ ύψους 120.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε και το μπλοκάρισμα λογαριασμού

του Τριφυλλιού, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πρόβλημα στις αποπληρωμές των υποχρεώσεών του.