Αντρες έτοιμοι για όλα θα παραταχθούν απόψε (21.45, Σκάι και Cosmotesports 1) στο καυτό στάδιο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ, κόντρα στην Κροατία, θέλοντας να βάλουν θεμέλια για ένα ιστορικό ρεκόρ.

Η Ελλάδα διεκδικεί (όπως και η Κροατία) το να γίνει η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία που θα έχει πάρει για τρίτη συνεχόμενη φορά την πρόκριση για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των μπαράζ!

Πώς θα το κάνει αυτό;

«Ενδεχομένως πετυχαίνοντας ένα γκολ. Είναι πάντα σημαντικό να σκοράρεις εκτός έδρας και θα το επιδιώξουμε» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός (ο οποίος γιόρταζε χθες) Μίχαελ Σκίμπε, που χαμογέλασε όταν οι έλληνες διεθνείς τού ευχήθηκαν χρόνια πολλά, καθότι «Μιχάλης».

Η δική του υπέρβαση

Ούτως ή άλλως θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για αυτόν να βρεθεί και πάλι στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 15 χρόνια, καθώς το 2002 στην Απω Ανατολή ήταν ο άμεσος συνεργάτης (και ουσιαστικά ο μοναδικός προπονητής με δίπλωμα) στον πάγκο της Γερμανίας δίπλα στον Ρούντι Φέλερ, όταν η Γερμανία έφτασε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε με 2-0 από τη Βραζιλία.

«Εχουμε ήδη σημαντικές απουσίες, όπως του Μανωλά, που επαναλαμβάνω είναι άδικη η τιμωρία του, καθώς η FIFA αποφάσισε με βάση το βίντεο έπειτα από τόσες ημέρες, και του Μάνταλου που είχε τη μεγάλη ατυχία να τραυματιστεί και να μείνει τόσον καιρό εκτός. Συνεπώς, ελπίζω να έχουμε τους υπόλοιπους βασικούς» ευχήθηκε ο γερμανός τεχνικός, που ουσιαστικά «φωτογράφισε» τους Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.

«Θα παίξω»

«Θα είμαι κανονικά στο γήπεδο και ας πονάω» τόνισε κατηγορηματικά ο ίδιος ο παίκτης, που καθόταν δίπλα στον Μίχαελ Σκίμπε, ενώ αντίθετα δύσκολα θα προλάβει ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Γιάννης Μανιάτης θα είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του, ενώ είναι πολύ πιθανό να παίξει και ο φορμαρισμένος Παναγιώτης Ρέτσος, που όπως και οι άλλοι πρωτάρηδες παίρνει παραστάσεις για αυτά τα παιχνίδια από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους.

«Είναι λογικό και νομίζω η εμπειρία μας μπορεί να βοηθήσει» παραδέχθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλους, που θα ξαναβρεί αντίπαλο τον ποιοτικότερο παίκτη των Κροατών (Μόντριτς), ελπίζει όμως να μην έχει το πρόσφατο αποτέλεσμα της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ (1-3) αλλά τα αποτελέσματα των προκριματικών του Euro 2012 (0-0 και 2-0) που έστειλαν την Εθνική μας πρώτη και καλύτερη στα τελικά στην Πολωνία και την Ουκρανία.