Η δημοσιογραφία που ενοχλεί την εξουσία πάντοτε βάλλεται. Υπάρχουν όμως όρια και κανόνες που όταν η εξουσία τούς ξεπερνά η δημοκρατία πληγώνεται. Χθες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από τηλεοράσεως προανήγγειλε μηνύσεις κατά των «ΝΕΩΝ» για τις αποκαλύψεις σχετικώς με την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Λίγες ώρες μετά εμφανίστηκαν στα γραφεία της εφημερίδας τρεις αστυνομικοί δηλώνοντας ότι είναι από την Ασφάλεια και αναζητούν τον Διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος εκείνη τη στιγμή απουσίαζε.

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, ο οποίος προς στιγμήν δήλωσε άγνοια και επιφυλάχθηκε να ερευνήσει το θέμα. Επανήλθε δύο φορές σε τηλεφωνική επικοινωνία και στην τελευταία, αφού είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες, δήλωσε «πράγματι σήμερα (σ.σ.: χθες Παρασκευή) αναζήτησαν τον κ. Λάμψια στην εργασία του αστυνομικοί από το ΑΤ Καλλιθέας προκειμένου να τον ενημερώσουν για θέματα ασφαλείας». Σε άλλη επικοινωνία, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μετά τις αρχικές επιφυλάξεις για άγνοια επί του θέματος, διευκρίνισαν ύστερα από τρεις ώρες ότι δεν υπάρχει ενεργή μήνυση κατά του Διευθυντή των «ΝΕΩΝ». Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγων, που για ευνόητους λόγους ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, μετέφερε μάλιστα τη διαβεβαίωση στα «ΝΕΑ» ότι «δεν είναι στη δική μας λογική αυτού του είδους οι πρακτικές και πως θα γίνουν τα δέοντα».

Στο διάστημα που μεσολάβησε και αφού υπήρξε σφοδρή αντίδραση από πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους, είναι προφανές ότι επικράτησαν στην κυβέρνηση νηφάλιες σκέψεις και δεν επανήλθαν οι αστυνομικοί. Το τι ακριβώς έγινε με τη μήνυση μόνον ο κ. Καμμένος το γνωρίζει, καθώς είναι συνηθισμένος σε αυτά.