Ηταν λίγο μετά τις δώδεκα χθες το μεσημέρι όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνοντας χρήση αδείας βγήκε από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Εκεί, εκτός από τη σύζυγο και τον γιο του, τον περίμεναν αλληλέγγυοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά». Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν έξω από τις φυλακές ήταν και ο γιος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Το σκηνικό που είχε στηθεί με την παρουσία μέσων ενημέρωσης παρέπεμπε στις ημέρες διεξαγωγής της δίκης της 17Ν στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Εξω από την κεντρική είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος περίμεναν τον κατηγορούμενο πολλά τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι καθώς η είδηση της απόφασης του Συμβουλίου των φυλακών μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο την επικαιρότητα, προκαλώντας μάλιστα έντονες αναταράξεις στον πολιτικό χώρο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αν και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, απέφυγε να δώσει έστω και μία απάντηση. Η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ στις δικές της δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων ότι «ένα δίκαιο Συμβούλιο έκανε δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση τον νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με τη συμπλήρωση 48 ωρών, δηλαδή αύριο το μεσημέρι, αναμένεται να ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο και να επιστρέψει στη φυλακή.