Θα θυμάστε βέβαια εκείνη την όχι και τόσο… χριστιανική ευχή που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας με αφορμή τον νόμο για την ταυτότητα φύλου (sic). Είχε ευχηθεί «οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος» προκαλώντας, όπως ήταν επόμενο, σάλο.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επιδοκιμάσει εν μέρει τη δήλωση του Τσιάρτα λέγοντας χαρακτηριστικά «μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι». Είχε φροντίσει βέβαια να πάρει σ’ ένα βαθμό αποστάσεις προσθέτοντας πως «δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή».

Πριν από λίγες ημέρες ο Τσιάρτας επανήλθε με μία ξενοφοβική δήλωση αναφέροντας πως τη σημαία πρέπει να την κρατούν μόνο Ελληνόπουλα. Γιατί σας τα θυμίζω όλα αυτά; Διότι χθες επισκέφτηκε τον Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. Και μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την ιδέα να ιδρυθεί ακαδημία ποδοσφαίρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία θα συνδράμει –αν κατάλαβα καλά –ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

Ο Τσιάρτας ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο τονίζοντας πως σέβεται την προσπάθειά του «να μην αλλοιωθεί η χώρα μας» αλλά επέμεινε στις απόψεις του για τη σημαία. Απαντώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε πως «η σημαία μας δεν είναι χαρτομάντιλο και στις εθνικές επετείους πρέπει να την κρατούν μόνο Ελληνόπουλα».