Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πράξη δεύτερη φέτος, (21.00, Novasports 2) στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά για την Ευρωλίγκα. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δύσκολα θα αντέξουν 3η σερί ήττα (από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα) από τους πρωταθλητές Ελλάδας στο ΣΕΦ.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, έχοντας χάσει φέτος εκτός έδρας –ακόμα και… στο γήπεδό του από την ΑΕΚ, μένοντας εκτός τελικού Κυπέλλου έπειτα από 13 χρόνια! –σε κάθε σοβαρό ματς που έδωσε, δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά κυρίως για την ψυχολογία και την ηρεμία της ομάδας.

Ψάχνει λοιπόν το «λιμάνι» του στο φιλόξενο για αυτόν ΣΕΦ, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκει τουλάχιστον ένα «διπλό» στον Πειραιά.

«Τέτοια παιχνίδια σού δίνουν έξτρα κίνητρο και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιους από τους νέους παίκτες μας που θα δουν για πρώτη φορά το γήπεδο κατάμεστο» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που εκτός από τις μόνιμες απουσίες των Σπανούλη και Τιλί, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει το νέο απόκτημα της ομάδας του, Κάιλ Γουίλτζερ.

Ο προβληματισμός από τη φτωχή επιθετική συγκομιδή σε Βαρκελώνη και Αλεξάνδρειο υπάρχει και ο έλληνας τεχνικός είπε: «Δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας στα τελευταία δύο παιχνίδια στην επίθεση. Υπήρχε ανισορροπία. Χρειάζεται καλύτερο διάβασμα. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες στο set offence, για να μπορούμε να εκτελέσουμε καλύτερα».

Ο Ρόμπερτς από την πλευρά του θυμήθηκε: «Το παιχνίδι του πρωταθλήματος το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας και δεν πρέπει να την ξαναπάθουμε».

Ο ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, έχει άλλα προβλήματα να σκεφτεί, αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι είπε: «Δεν σκέφτομαι τις τρεις συνεχόμενες νίκες που έχουμε κάνει επί του αντιπάλου μας. Κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα, αλλά και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στο γήπεδό του και πρέπει να έχουμε υπομονή και καθαρό μυαλό».