Το χθεσινό, προπονητικού χαρακτήρα, φιλικό της ΑΕΚ στα Σπάτα με την Τσουκαρίτσκι είχε στο επίκεντρο κυρίως τον Παναγιώτη Κονέ, που πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής έπειτα από την επιστροφή του στην Ενωση, αλλά και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που επέστρεψε στη δράση έπειτα από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας.

Αμφότεροι είχαν θετική παρουσία, με τον Κονέ να αγωνίζεται περίπου 70 λεπτά και τον ουκρανό στόπερ να μένει στο γήπεδο μέχρι την ολοκλήρωση του φιλικού. Ο 30χρονος μέσος της ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε από τον Μανόλο Χιμένεθ σε ρόλο επιτελικού, με τον ισπανό τεχνικό να δείχνει έτσι πως έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει τον Κονέ ως «10άρι», ειδικά τώρα που απουσιάζει ο Μάνταλος. Κάτι που μένει να φανεί, αν θα καθιερωθεί, μιας και μην ξεχνάμε ότι ο Κονέ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, με την προοπτική να αγωνίζεται κυρίως ως δεύτερος αμυντικός χαφ.

Το φιλικό με την ομάδα της Σερβίας, που επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 χάρις σε γκολ του Οβούσου στο 44′, παρακολούθησε από κοντά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα στα Σπάτα και είχε και ένα σύντομο τετ α τετ με τον Μανόλο Χιμένεθ.