«Να τα δώσετε όλα για το πρωτάθλημα. Αν είστε σοβαροί δεν μπορεί να σας κοντράρει καμία ομάδα». Τάδε έφη Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρέθηκε χθες το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη προκειμένου να επιθεωρήσει μια σειρά από βελτιωτικά έργα που γίνονται εκεί. Συναντήθηκε λοιπόν με τον Τάκη Λεμονή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που ετοιμάζονταν για την (δεύτερη σε μία ημέρα) προπόνηση και θέλησε με τον τρόπο του να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης για το… 8ο. Λιτά και περιεκτικά, σε μια χρονική συγκυρία με ιδιαιτερότητες έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.  

«Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά. Εσείς να κοιτάζετε τη δουλειά σας και να μη σας φοβίζει το παραμικρό. Θέλω να είστε σοβαροί, να δουλέψετε ακόμη πιο σκληρά και να δείξετε ποιοι πραγματικά είστε. Αν είστε σοβαροί και αποφασισμένοι δεν υπάρχει ομάδα ικανή να σας κοντράρει. Τόσο εγώ, όσο και ο κόσμος μας, περιμένουμε να τα δώσετε όλα και να πάρετε το πρωτάθλημα» ήταν τα λόγια του για τον τίτλο, που έχει ούτως ή άλλως ιστορικό χαρακτήρα μιας και κανείς στο παρελθόν δεν μπόρεσε να τρέξει ένα σερί οκτώ κατακτήσεων.

Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώνεται στα λόγια και του Γιάννη Μώραλη: «Ολοι οι Ολυμπιακοί απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ομάδα μας είμαστε παρόντες και ενωμένοι σαν μια γροθιά». Ο δήμαρχος Πειραιά ετοιμάζεται (προηγείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ) να αναλάβει την προεδρία του κλαμπ «για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη θέση του», όπως πρόσθεσε ο ίδιος σε χθεσινή τοποθέτησή του. «Οσοι νομίζουν ότι χτυπώντας με τον οποιοδήποτε τρόπο τον Ολυμπιακό θα πετύχουν κάτι είναι λάθος. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τον Ολυμπιακό όταν τον χτυπάς και οι Ολυμπιακοί αισθανόμαστε αδικημένοι, συσπειρωνόμαστε και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα» πρόσθεσε. Για να καταλήξει: «Τον Ολυμπιακό τον γνωρίζω καλά, γνωρίζω την ΠΑΕ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αφιερώσω ώρες που θα μου στερηθούν από τη δουλειά μου ως δημάρχου της πόλης. Θα είναι για λίγο διάστημα, είμαστε όλοι βέβαιοι, οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό ή κάποια αλλαγή για τη θέση μου ως δήμαρχος της πόλης».

Απάντηση στους ΑΝΕΛ

Απαντώντας σε χυδαία ανάρτηση των ΑΝΕΛ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε τα εξής: «Η χυδαία ανακοίνωση των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και του Πάνου Καμμένου, προσβάλλει και προκαλεί, για μία ακόμα φορά, τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να πάρουν θέση, διαφορετικά συνυπογράφουν μία ακόμα πολιτική αλητεία του Καμμένου».