Αγωνία (για το οικονομικό κομμάτι) με λαχτάρα (για επιστροφές στο αγωνιστικό)…

Μία μέρα πριν μπει σε εβδομάδα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός (υποδέχεται την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή), ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκρουσε με περισσότερη δύναμη από κάθε άλλη φορά τον κώδωνα κινδύνου για τη βιωσιμότητα του Τριφυλλιού.

Παράλληλα, ο κόουτς αναμένει τη Δευτέρα την επανεκτίμηση της κατάστασης του Αντρές Τσάβες ευελπιστώντας ότι θα σταματήσει να τραβάει μόνος του… κουπί στη θέση του σέντερ φορ ο Γκιγέρμο Μολίνς.

Πριν ξαναφορέσει όμως τη φόρμα προπόνησης ο Ουζουνίδης (μετά το ρεπό) κάθησε στον καναπέ της κυριακάτικης πρωινής εκπομπής «Καλημέρα, τι κάνεις;» του καναλιού ΑΡΤ και εξήγησε πόσο κρίσιμος μήνας είναι ο Νοέμβριος για τον Παναθηναϊκό. Οπως επισήμανε «οι παίκτες δεν έχουν πάρει τη δόση του Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα έχουν δικαίωμα προσφυγής».

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι «από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος δεν συμμετέχει, ο μοναδικός τρόπος είναι να πουληθεί παίκτης. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των παικτών, όμως δεν μπορώ να ζητήσω πράγματα που θα μπορούσα. Είναι επαγγελματίες, σέβονται την ομάδα, όμως αν η απόφασή τους είναι ότι πρέπει να φύγουν, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος».

Από εκεί και πέρα αποκάλυψε πως «από την ανακοίνωση έμαθα κι εγώ ότι έφυγε ο Αλαφούζος. Είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά τότε και είχαμε πει να μιλήσουμε, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Από τότε δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του».

Εξήγησε ακόμη ότι «τώρα μιλάει μόνο ο προπονητής του Παναθηναϊκού στον κόσμο. Δεν μου κάνει καλό, αλλά δεν υπάρχει άλλος να μιλήσει».

Αφησε πάντως χαραμάδα ελπίδας λέγοντας ότι «ο Παναθηναϊκός θα είναι ψηλά όσες αποχωρήσεις και αν γίνουν. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε. Πιστεύω ότι στο τέλος κάτι θα γίνει».

Επαναξιολόγηση για Τσάβες

Παράλληλα με το οικονομικό υπάρχει και η αγωνία για το αγωνιστικό κομμάτι. Η κατάσταση του Τσάβες – που υπέστη θλάση στη γάμπα στις 23/9 στο Αγρίνιο – θα επαναξιολογηθεί σήμερα το πρωί ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με δεδομένο ότι είναι «ανενεργός» – με ρήξη χιαστών – ο Λουτσιάνο Νέβες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης λαχταρά για την επιστροφή του αργεντινού σέντερ φορ. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε έχει μόνο 8 γκολ σε 10 αγώνες πρωταθλήματος.

n Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να μην παραστεί στην αποψινή (13.00 στα γραφεία της ΠΑΕ) Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σε αυτό το ορατό ενδεχόμενο θα συγκληθεί Επαναληπτική (20 Νοεμβρίου).