Ημέρα ρεπό η χθεσινή για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πάπε Αμπού Σισέ να διατηρήσει την (αγαπημένη)… ρουτίνα του. Ο σενεγαλέζος αμυντικός ήταν κανονικά το πρωί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, προκειμένου να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Για περισσότερο από μία ώρα με τη βοήθεια ενός εκ των γυμναστών, ο 22άχρονος δεν άφησε ούτε την… Κυριακή του να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οπως δεν έχει αφήσει γενικώς καμία –αγωνιστική –ευκαιρία από όσες του έχει δώσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Τάκης Λεμονής.

Ο πλέον βελτιωμένος, παιχνίδι με το παιχνίδι. Μια μικρή μεταγραφική αποκάλυψη, από εκείνες που σου δίνουν την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός μόλις το… ξανάκανε. Μόλις κατάφερε να εντοπίσει μια ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον οποίο λίαν συντόμως θα συζητά κόσμος και κοσμάκης. Ηδη η Μπενφίκα και η Λειψία έκαναν μια βόλτα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να πάρουν μια πρώτη ιδέα για τον νεαρό που έρχεται να «φυτρώσει» στο ίδιο σημείο –του ίδιου γηπέδου –από όπου τα τελευταία χρόνια προέκυψαν θαύματα όπως ο Κώστας Μανωλάς και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ατζέντηδες υποστηρίζουν πως το προηγούμενο διάστημα χωρίς να γίνει αντιληπτός πέρασε από το φαληρικό γήπεδο και σκάουτ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Για να δει τον 22αχρονο στόπερ ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά ματς μιας και δεν δηλώθηκε στη λίστα της ομάδας από τον Μπέσνικ Χάσι.

Το ποιοι κοιτάζουν βεβαίως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πόσω μάλλον σε αυτή τη συγκυρία. Αντίθετα, έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη, για τον Σισέ το πώς σκέφτεται ο Ολυμπιακός για εκείνον. Αυτό που ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ώρα είναι πως ο Σενεγαλέζος προσεχώς θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Συμβόλαιο με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους από τους υπάρχοντες (80.000 ετησίως). Είναι η πολιτική του κλαμπ τέτοιες ενέργειες, και εκτιμούμε πως θα το διαπιστώσει σύντομα και ο Λεονάρντο Κούτρης.

n Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη χθες δεν ήταν μόνο ο Σισέ, αλλά και ο Τάκης Λεμονής. Ο έλληνας κόουτς, μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ παρακολούθησαν την αναμέτρηση της ομάδας των εφήβων του Ολυμπιακού (k-17) με τον Πανιώνιο.