Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα ο Γιάκομπ Γιόχανσον, καθώς το γκολ του μέσου της ΑΕΚ, στον αγώνα μπαράζ της Σουηδίας με την Ιταλία, που χάρισε τη νίκη στους Σκανδιναβούς, τον έχει αναγάγει στο πρόσωπο των ημερών. Τόσο για τη χώρα του, τα Μέσα της οποίας τον παρομοιάζουν με τον μυθικό θεό Θορ, όσο και για ομάδες του εξωτερικού που φέρονται να κινούνται «ζεστά» για την απόκτησή του.

Ο Γιόχανσον σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο βασικό σχήμα της Σουηδίας, στη ρεβάνς με την Ιταλία, και οι πληροφορίες θέλουν αρκετά ποδοσφαιρικά μάτια να είναι στραμμένα πάνω του. Οπως του προπονητή της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χόντσον, που σύμφωνα με τα αγγλικά ρεπορτάζ έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα του τον 27χρονο χαφ της ΑΕΚ. Ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και από τον Ιανουάριο μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί το μέλλον του.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως οι πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου τού Γιόχανσον, μετά και την ποδοσφαιρική «έκρηξη» του σουηδού χαφ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, δεν είναι πολλές. Ωστόσο, έχουν αποφασίσει να ρίξουν μια τελευταία ζαριά. Ξεκινώντας άμεσα έναν νέο κύκλο επαφών με την πλευρά του, προκειμένου να πειστεί ο Γιόχανσον και να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ενωση. Θέτοντας ενδεχομένως μια –όχι απαγορευτική –ρήτρα, για το ενδεχόμενο πρότασης από ομάδα του εξωτερικού. Ωστε ο Γιόχανσον να πωληθεί ίσως το καλοκαίρι, με ένα σημαντικό ποσό να μπαίνει στα ταμεία της ομάδας. Ειδικά στην περίπτωση που η Σουηδία ολοκληρώσει σήμερα το «θαύμα» και αφήσει εκτός Μουντιάλ την Ιταλία.

Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα του Γιόχανσον έχει έρθει για τα καλά στην πρώτη γραμμή για την ΑΕΚ. Μιας και ο μέσος που ήρθε στην Ενωση τον Ιανουάριο του 2015, αγωνιζόμενος μαζί της στη Football League, αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής της χώρας του και στόχο αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Με την ΑΕΚ να βλέπει μπροστά της τον κίνδυνο να απολέσει ένα από τα πλέον σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία, χωρίς αντίτιμο. Γι’ αυτό και άμεσα αναμένεται να γίνει ένας νέος και ενδεχομένως… τελευταίος κύκλος επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου το θέμα του Γιόχανσον να ξεκαθαρίσει οριστικά.

Επεισόδιο

Ενταση μεταξύ του Ογκνιέν Βράνιες και του Μανόλο Χιμένεθ προέκυψε την Πέμπτη στα Σπάτα, κατά το φιλικό της ΑΕΚ με την Τσουκαρίτσκι, με τον βόσνιο στόπερ να επιτίθεται λεκτικά στον προπονητή του. Αφορμή φαίνεται να στάθηκε το ότι ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Βράνιες λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, αφού πρώτα του είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις.