Ότι το Λονδίνο, δεν πρόκειται να προτείνει ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά ούτε και κάποια συγκεκριμένη οικονομική φόρμουλα για τον υπολογισμό του ποσού, που πιστεύει πως χρωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αρμόδιος για το Brexit, Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις

Οι δηλώσεις του Ντ.Ντέιβις έρχονται σε απάντηση της Ε.Ε, η οποία ζήτησε από το Λονδίνο να γνωστοποιήσει πώς θα ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός μιλώντας στο Sky News δήλωσε πως όταν το Λονδίνο αποδέχθηκε το πρόγραμμα της ΕΕ για τις συνομιλίες — πρώτα συζήτηση για το διαζύγιο και μετά για τις μελλοντικές σχέσεις–, η ΕΕ συμφώνησε ότι η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να προτείνει έναν αριθμό ή μια φόρμουλα για την οικονομική συμφωνία.

«Οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θέλουν από εμένα να πάω και να χαρίσω δισεκατομμύρια λίρες. Έτσι είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί και χρειάζεται χρόνος και θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να φθάσουμε στη σωστή απάντηση», υπογραμμίζει ο Ντ.Ντέιβις.

Αναφερόμενος στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, όταν η Βρετανία ελπίζει πως η Ένωση θα ξεκινήσει την επόμενη φάση των συνομιλιών, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε «Σε κάθε διαπραγμάτευση, κάθε πλευρά προσπαθεί να ελέγξει το χρονοδιάγραμμα. Η πραγματική προθεσμία σ’ αυτό είναι φυσικά ο Δεκέμβριος»,

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως δύο πλευρές εκφράζουν απογοήτευση για την έλλειψη προόδου με τον διαπραγματευτή της Ε.Ε Μισέλ Μπαρνιέ να δηλώνει πως η Βρετανία έχει στη διάθεσή της δύο εβδομάδες για να γνωστοποιήσει σε ποιό βαθμό «θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της» ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.