Σκάουτινγκ. Ενα από τα πιο χρήσιμα κομμάτια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η ενημέρωση για κάθε ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει είναι ιδιαίτερα σημαντική και για αυτό υπάρχουν ομάδες που απασχολούν αρκετούς ειδικούς, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προσπάθειά της να παρακολουθεί τα σημαντικότερα ταλέντα σε όλο τον πλανήτη, διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο από πενήντα σκάουτερ που κάθε στιγμή παίρνουν την εντολή να παρακολουθήσουν κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές και να στείλουν την αναφορά τους.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε η αποστολή στο Ρέικιαβικ, ώστε άνθρωπος της ομάδας να παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι της Ισλανδίας με την Τσεχία.

Ο άνθρωπος αυτός ταξίδεψε από τη Δανία στην Ισλανδία, αλλά όταν έφτασε στο γήπεδο έπαθε… σοκ. Ενημερώθηκε ότι το φιλικό είχε αλλάξει τόπο διεξαγωγής ο οποίος μάλιστα ήταν 5.500 μίλια μακριά, στην Ντόχα!

Δεν είναι γνωστό πώς αντέδρασε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο η αποτυχία της αποστολής ήταν δεδομένη. Σύμφωνα με τον τοπικό αλλά και βρετανικό Τύπο, δεν έγιναν γνωστοί ούτε και οι παίκτες για τους οποίους έγινε το ταξίδι. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιου είδους γκέλες μπορεί να γίνουν και στις μεγαλύτερες ομάδες. Ποιος θα περίμενε από μια ομάδα με την οργάνωση της Γιουνάιτεντ ότι θα ξέφευγε η ενημέρωση για ένα θέμα που την ενδιέφερε άμεσα. Υποθέτουμε ότι ο άνθρωπος της Γιουνάιτεντ θα πέρασε ένα χαλαρό 24ωρο πριν πάρει την πτήση για να επιστρέψει στη Δανία…