Ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζυγός του έτρεξαν, τερμάτισαν και το χάρηκαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, χωρίς να έχουν αγωνία για τη θέση κατάταξής τους.

Αντίθετα η ομάδα τους, που χθες επικράτησε του Ρεθύμνου (90-72, καθαρίζοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς) δεν μπορεί να μην κοιτάξει στο φινάλε τη θέση της στον δικό της μαραθώνιο. Που αν δεν είναι πρώτη (στο πρωτάθλημα) είναι ξεκάθαρα αποτυχία.

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος το γνωρίζει καλά και είναι λογικό να νιώθει πίεση μετά τη νέα εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (62-70) για την Ευρωλίγκα. «Ας νικάμε και με 50 πόντους, σε όποιον αρέσει το μπάσκετ αυτό, εμένα με ενδιαφέρει να νικάει η ομάδα και μέχρι στιγμής με εξαίρεση τα ματς με τον Παναθηναϊκό πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε» απάντησε εκνευρισμένος σε ερώτηση συναδέλφου, αλλά δεν είχε δίκιο.

Διότι εδώ παίζει ρόλο και η εμφάνιση και ακόμα και ήττα από ήττα διαφέρει. Κανείς δεν μίλησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν ο λειψός και σε άδειες εξέδρες Ολυμπιακός έχασε στο τελευταίο τρίλεπτο από τους Πράσινους, παίζοντας πολύ καλύτερο μπάσκετ.

Στην Ευρώπη όμως η ομάδα έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της εδώ και αρκετά χρόνια απέναντι σε έναν συγκεντρωμένο (και όχι τόσο δυνατό) Παναθηναϊκό.

«Φταίω και εγώ, πρέπει να πάρω περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Δεν είμαι καλός» παραδέχθηκε ο Ρόμπερτς, που κόντρα στο Ρέθυμνο έκανε την καλύτερή του εμφάνιση (18 π. με 4/6 δίπ., 3/4 τρ., 6 ασίστ, 3 ριμπ.) αλλά η ομάδα τον χρειάζεται και στην Ευρώπη, καθώς πονάει (και λείπει) ακόμα ο Σπανούλης, πονάει και ο Ολυμπιακός.