Το θερμό χειροκρότημα από τους 20.000 φίλους της Εθνικής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά και τον τυπικό αποκλεισμό μας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το καλύτερο παράσημο για τους διεθνείς, καθώς ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθειά τους σε όλη την προκριματική φάση.

Το κακό είναι πως τόσο οι παίκτες όσο και ο Μίχαελ Σκίμπε αδίκησαν τους εαυτούς τους με τον τρόπο που η ομάδα αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια, ουσιαστικά με τη βαριά ήττα στο Ζάγκρεμπ.

Η επόμενη μέρα είναι δεδομένο πως θα φέρει στην ΕΠΟ το θέμα του προπονητή, όπου θα ζυγιστούν τα «υπέρ» και τα «κατά» του Μίχαελ Σκίμπε.

Οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας οφείλουν πάντως να ακούσουν (και) τους παίκτες πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον της Εθνικής, που έχει να κάνει βέβαια με το θέμα του προπονητή.

Θυμίζουμε πόσο άκομψα είχε γίνει η αποπομπή του Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και πώς είχαν αντιδράσει οι παίκτες.

Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείς να μη ρωτήσεις και τη γνώμη κάποιων εμβληματικών αρχηγών, την ώρα που για παράδειγμα ο κροάτης τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς, στο τέλος του αγώνα, πήγε και ζήτησε από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο τη φανέλα του!

«Είναι από τους καλύτερους στόπερ στον κόσμο και ήθελα να έχω κάτι από αυτόν. Μεγάλος παίκτης και τον θαυμάζω» είπε ο τεχνικός των φιλοξενουμένων.

Μένει ή φεύγει λοιπόν ο γερμανός τεχνικός;

«Νομίζω πως θα μείνω» είπε ο ίδιος την παραμονή του αγώνα στο Φάληρο και το επανέλαβε μετά το ματς, κρίνοντας ότι έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με τους παίκτες του που μπορούν να διεκδικήσουν με πολύ καλές πιθανότητες την πρόκριση για το Euro 2020. Που είναι και πιο εύκολη θεωρητικά (δεδομένου ότι εκεί προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και η τρίτη πάει στα μπαράζ).

Λάθη έκανε σαφώς και χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό το ναυάγιο στο Ζάγκρεμπ. Ομως συμμάζεψε την Εθνική κατά πολύ, έχει μάθει πράγματα και καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει κερδίσει τους περισσότερους παίκτες, που τον θέλουν.