Κουβέντα… λίγο από όλα, το τελευταίο διάστημα. Ασορτί με τον αποπροσανατολισμό που φέρνουν οι δέκα ημέρες «διακοπής» της αγωνιστικής δράσης. Το ρολόι όμως μετρά ήδη αντίστροφα και –ειδικά –στην περίπτωση του Ολυμπιακού ό,τι έρχεται είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια, με αρχή την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό. Διόλου τυχαία λοιπόν χθες ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να πατήσει το «κουμπί της αφύπνισης». «Συνέλθετε. Δεν είναι εικόνα αυτή. Εχουμε μπροστά μας κρίσιμα ματς» είπε ο 57χρονος διακόπτοντας για λίγο το πρόγραμμα της προπόνησης. Τόσο… όσο να συντονιστούν οι ποδοσφαιριστές στην επιθυμία του. Ο έλληνας τεχνικός πέραν του τιμωρημένου Αλεξί Ρομαό (συμπλήρωσε κάρτες) είναι άγνωστο αν θα έχει για το Σάββατο στη διάθεσή του και τον Οτζίτζα – Οφόε. Ο Βέλγος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, δεν προπονήθηκε και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα. Αν δεν προλάβει; Τότε μαζί με τον Παναγώτη Ταχτσίδη είναι πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών και τον Γκιγιόμ Ζιλέ, σχεδόν δύο μήνες μετά την τελευταία παρουσία του σε ενδεκάδα (24/9, ΑΕΚ – Ολυμπιακός) σε ματς πρωταθλήματος.

«Θέμα» με Οφόε

Λέγαμε όμως για τον Οτζίτζα – Οφόε που χθες είχε την… τιμητική του και στην πατρίδα του. Ο 28χρονος, που υπήρξε θύμα διάρρηξης προ ημερών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nieuwsblad πιέζεται από την οικογένειά του. «Η φυγή τους από την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη» σχολιάζει η ιστοσελίδα. «Η απώλεια περιουσίας είναι μεγάλη, αλλά το ψυχολογικό πλήγμα είναι μεγαλύτερο» προσθέτει.

Αν ισχύει; Ο Οτζίτζα – Οφόε δεν έχει αναφέρει το παραμικρό. Δεν αποκλείεται όμως ακόμη και σήμερα άνθρωποι της ομάδας να επιδιώξουν μια κουβέντα μαζί του για το θέμα, προφανώς για να τον βοηθήσουν.

– Εκπληκτικό το –πρώτο εθνικό –γκολ του Φελίπε Πάρντο, με τα χρώματα της Κολομβίας, στο φιλικό με την Κίνα (4-0) στην Τσονγκτσίνγκ. Ενδιαφέρουσα και η ενενηντάλεπτη συμμετοχή του Γιάγκος Βούκοβιτς με τη Σερβία στο φιλικό με τη Νότια Κορέα (1-1). Ετσι έκλεισαν οι «εθνικές αποστολές» των Ερυθρολεύκων για τον Νοέμβριο. Και οι δύο άσοι αναμένονται αύριο στον Ρέντη. Στο μεταξύ χθες το απόγευμα επέστρεψε στη βάση του ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.