Η λάμψη που ξεπηδούσε από το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης κάλυπτε και με το παραπάνω τη χθεσινή μουντάδα του καιρού.

Στη 19η τελετή απονομής των Αθλητικών Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν και πάλι την τιμητική τους. Ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος Κώστας Κοφινάς βραβεύθηκε με το πρώτο και σημαντικότερο βραβείο της χρονιάς (έπαθλο ΕΣΗΕΑ) για το αποκλειστικό θέμα με τον βοηθό διαιτητή Γιώργο Καλφόγλου. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος δεν υπέδειξε, προς το φινάλε του τελικού του Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2-1), το οφσάιντ του Πέδρο Ενρίκε που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο εν λόγω βοηθός που δεν έπιασε ξανά σημαιάκι, πριν από την αποχώρησή του αποκάλυψε τα πάντα στον εκλεκτό συνάδελφο, στη δημοσιογραφική επιτυχία της χρονιάς.

Ενας ακόμα άνθρωπος των «ΝΕΩΝ», ο Βασίλης Σκουντής, τιμήθηκε αφενός ως μέλος της συντακτικής ομάδας μπάσκετ της ιστοσελίδας Gazzetta.gr, για το εξαιρετικό αφιέρωμα των συναδέλφων στα 29 χρόνια του final 4 της Euroleague, και αφετέρου διότι ως συγγραφέας πλέον (έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια καριέρα) αποτύπωσε όσα έζησε με την Εθνική Μπάσκετ το μαγικό 1987 (έπαιρνε τις πρώτες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές ύστερα από κάθε θρίαμβο) στο βιβλίο του «Είμαστε πια πρωταθλητές».

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση του εμπνευστή (πριν από σχεδόν 20 χρόνια) των Δημοσιογραφικών Βραβείων, του Μανώλη Σαριδάκη, που είχε κάθε λόγο να καμαρώνει, έχοντας μάλιστα στην αγκαλιά του ένα από τα εγγόνια του από την οικογένεια της αγαπημένης του κόρης Φιλιώς.

Συγκίνηση προκάλεσε και η τιμή στη μνήμη των συναδέλφων Κώστα Αριδάκη, Θεόδωρου Νικολαΐδη, Χάρη Παπαγεωργίου, Λάζαρου Πατσουράκου και Νίκου Σωτηρίου που έφυγαν από κοντά μας μέσα στη χρονιά.