H ανταπόκριση στην «πρώτοι με τη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος» πρόκληση. Η απάντηση στο αν η φετινή ευρωπαϊκή προσπάθεια θα έχει και συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και κατ’ επέκταση η «καταγραφή» των πιθανών αναγκών του ρόστερ ενόψει του Γενάρη της «διόρθωσης». Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε αγωνιστική τροχιά και μέσα σε έναν μήνα καλείται να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που τον περιμένουν στα μισά του δρόμου.

Για «5 στα 5»

Δεν θα βρει κανείς στο καλεντάρι της ομάδας του Τάκη Λεμονή ούτε την Μπαρτσελόνα ούτε κάποιο εγχώριο ντέρμπι προσεχώς. Θα διαπιστώσει όμως πως έρχεται ένα «κύμα» αναμετρήσεων με τον παρονομαστή του «πρέπει». Ματς στα οποία επιβάλλονται νίκες. Ειδικά στη Σούπερ Λίγκα. Εκεί όπου οι πρωταθλητές βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα τρίποντο μακριά από Ατρόμητο και ΑΕΚ που οδηγούν την κούρσα έπειτα από δέκα αγωνιστικές. Εγινε η αρχή με το 5-1 επί του Πλατανιά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ερχονται Λεβαδειακός (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Απόλλωνας (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Πρόγραμμα εφικτό για να… σκουπίσεις και τους 15 βαθμούς. Εάν και εφόσον: πρόγραμμα για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην «κορυφή» με τη λήξη του πρώτου γύρου.

Το Ζοζέ Αλβαλάδε

Αντίστοιχο «πρέπει» και στο επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι. Στην αναμέτρηση της Λισαβόνας με τη Σπόρτινγκ τη μεθεπόμενη Τετάρτη (22/11). Για να διατηρήσει ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου, άρα και της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο Ζοζέ Αλβαλάδε. Αυτό το ενενηντάλεπτο –με τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας –είναι που θα δώσει και τον χαρακτήρα στον «επίλογο» του γκρουπ. Στη βραδιά που οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τη Γιουβέντους, στις αρχές του Δεκεμβρίου. Δεν είναι το πιθανότερο να συνεχίσουν οι Ερυθρόλευκοι στην Ευρώπη, από τον δυσκολότερο όμιλο που τους έτυχε ποτέ στην κορυφαία διοργάνωση. Πόσω μάλλον έπειτα από τα αποτελέσματα των τεσσάρων αγωνιστικών που πέρασαν. Φτάνει όμως μια «βραδιά» για να γυρίσει ανάποδα αυτό το αφήγημα. Η νύχτα στο Αλβαλάδε. Και αυτό τα λέει όλα.

Πώς είναι η κατάσταση στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών; Η καλύτερη στις 50 ημέρες του Τάκη Λεμονή. Στο ιατρικό δελτίο υπάρχει μόνο το όνομα του Εμανουέλ Εμενίκε (επιστρέφει αύριο από την Μπολόνια), αλλά και εκείνος σύντομα θα είναι διαθέσιμος. Επέστρεψαν ήδη σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι Σεμπά και Μπεν και μένει να ολοκληρωθεί ομαλά η επιστροφή όλων των διεθνών στον Ρέντη. Χθες γύρισαν Καπίνο, Φορτούνης, Ταχτσίδης. Σήμερα οι Νικολάου, Ανδρούτσος. Και μέχρι την Πέμπτη οι Βούκοβιτς, Πάρντο και Ανσαριφάρντ.

Το πρόγραμμα των Ερυθρολεύκων μέχρι το τέλος της χρονιάς

Σάββατο 18/11/17

Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Τετάρτη 22/11/17

Τσάμπιονς Λιγκ: Σπόρτινγκ Λισ. – Ολυμπιακός

Κυριακή 26/11/17

Σούπερ Λίγκα: Κέρκυρα – Ολυμπιακός

Τετάρτη 29/11/17

Κύπελλο: ΑΟΧ Κισσαμικός – Ολυμπιακός

Σάββατο 2/12/17

Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμ.

Τρίτη 5/12/17

Τσάμπιονς Λιγκ: Ολυμπιακός – Γιουβέντους

Σάββατο 9/12/17

Σούπερ Λίγκα: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Κυριακή 17/12/17

Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα