Επειτα από δύο μήνες εκλογικών διαδικασιών στον χώρο των πανεπιστημίων (για την ανάδειξη νέων προέδρων στα τμήματά τους, κοσμητόρων κ.λπ.), το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αλλάξει τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι, με τον οποίο και προκάλεσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ένα εκλογικό «αλαλούμ».
Ετσι, ενώ αρχικά είχε ορίσει τον πρύτανη κάθε ιδρύματος ως… επόπτη στις εκλογές για εκπροσώπους των συλλογικών φορέων (φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων κ.ά.), τώρα παίρνει πίσω την απόφασή του. Αρχικά ο πρύτανης κάθε ΑΕΙ, εκτός από τις εκλογές για νέες διοικήσεις στα τμήματα και στις κοσμητείες του ιδρύματός του, θα είχε ευθύνη να κηρύξει εκλογές και για εκπροσώπους των φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων και ειδικού ερευνητικού προσωπικού στη Σύγκλητο και στα όργανα διοίκησης.
Μένω στον χώρο της παιδείας κι επειδή ασχολήθηκα προ ημερών με το απίστευτο αυτό θέμα, να σας πληροφορήσω ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δασκάλα Μουσικής σε δημοτικό σχολείο του Αλίμου, η οποία έβαλε εννιάχρονους μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους μέσα στην τάξη επειδή εκείνος δεν πρόσεχε στο μάθημα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση της καλύφθηκε από άλλον εκπαιδευτικό, ο οποίος εμφανίστηκε στο μάθημά του πριν από δύο ημέρες, και έτσι η λειτουργία του σχολείου επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γονείς να δηλώνουν ανακουφισμένοι από αυτή την εξέλιξη.
Εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η προκήρυξη για τη διαδικασία χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος.
Στόχος του ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, είναι η προκήρυξη να δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ.
Εκτακτη συνέντευξη Τύπου διοργανώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις για το αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε σε χώρο της Βουλής, τον οποίο προφανώς ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.
Το εν λόγω αρχειακό υλικό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια. Επειτα από μια πρώτη φυλλομέτρηση του περιεχομένου, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977.
Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας που συνεδρίαζε (και τότε) στο κτίριο της Βουλής.