Την οδύνη του για θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του εκφράζει την οδύνη του για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω από όλα για τους συνανθρώπους που χάθηκαν.

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη».

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου, εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και στηνπεριφερειακή και τοπική διοίκηση για το ότι γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, όμως υλοποιούν έργα και υποδομές, που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες, εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Το κόμμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».