Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να κάνει έως το 2025 ο όμιλος Volkswagen στην Κίνα, με στόχο να αναπτύξει υβριδικά οχήματα καθώς και οχήματα που θα κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες.

Ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στα επόμενα δύο με τρία χρόνια 15 τέτοια νέα μοντέλα. Μετά το 2025 αναμένεται να παρουσιαστούν άλλα 25 μοντέλα που δεν θα κινούνται με συμβατικούς κινητήρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας στην Κίνα, Γιόχεμ Χάιζμαν, ο οποίος μίλησε σχετικά στο Reuters.

Η Volkswagen πουλά ήδη στην Κίνα δέκα μοντέλα που κινούνται με νέες τεχνολογίες, αν και είναι όλα εισαγόμενα και δεν έχουν πετύχει ακόμη μεγάλες πωλήσεις, ανέφερε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ. Στόχος του ομίλου VW είναι να πουλά κάθε χρονιά και μέχρι το 2020 πάνω από 400.000 τέτοια οχήματα στην Κίνα. Μέχρι το 2025 η εταιρεία έχει στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 2,5 εκατ. σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τον Χάιζμαν, κάποια από τα μοντέλα θα μπορούν να κινούνται συνεχώς για 400 με 600 χιλιόμετρα πριν να πρέπει κάποιος να τα φορτίσει ξανά. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν συνεχώς σχέδια για ανάπτυξη τέτοιων αυτοκινήτων στην Κίνα, μετά την απόφαση της χώρας να επιβάλει συγκεκριμένα όρια στην παραγωγή και την κυκλοφορία τους.

Το Πεκίνο θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση και για τον λόγο αυτόν υποχρεώνει τις εγχώριες και ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν από το 2019 συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων που θα κινούνται με νέες τεχνολογίες και όχι με παραδοσιακούς κινητήρες.

Προς την κατεύθυνση της εξέλιξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων κινούνται πλέον και οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες, που βλέπουν τον κόσμο να γυρίζει την πλάτη σε πιο ρυπογόνα οχήματα, όπως όσα κινούνται με πετρέλαιο. Κίνητρα για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων και άλλων πιο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων έχει δώσει και η Κομισιόν για να αυξήσει τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά.