Ευθύνες για την τραγική κατάσταση, την οποία βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Δυτική Αττική, επιρρίπτει η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, στην Περιφέρεια Αττικής.

«Είμαι αγανακτισμένη. Δεν μπορεί η πρώτη ενέργεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής να είναι η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και τις καταστροφές. Προφανώς κι αυτό θα πρέπει να γίνει αλλά σε δεύτερο χρόνο. Προτεραιότητα έχει ο πολίτης. Να βρεθούμε δίπλα του, να του βρούμε πού θα μείνει που έχει καταστραφεί το σπίτι του και έχει χαθεί η περιουσία του, να του βρούμε φαγητό, να λύσουμε τα θέματα με το νερό και το ρεύμα. Και όχι να βγάζουμε ανακοινώσεις χωρίς καν να έχουμε επισκεφθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή τις περιοχές που αυτές τις ώρες περνούν έναν Γολγοθά», σημειώνει στα «ΝΕΑ» η Ιωάννα Κριεκούκη.

Οπως αποκαλύπτει, υπάρχει εδώ και περίπου δύο χρόνια έτοιμη μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο. «Από τότε που ανέλαβα τη δημαρχία, από την πρώτη στιγμή ζητώ επισταμένως την κατασκευή του έργου, η μελέτη του οποίου είναι εγκεκριμένη. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Εχουμε φτάσει τώρα, κατόπιν εορτής και συζητάμε πάλι τα αυτονόητα. Πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν για να το πάρουν απόφαση; Ζητάω για μία ακόμη φορά να προχωρήσει η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου. Η Περιφέρεια έχει τη μελέτη στα συρτάρια της. Δεν ξέρω εάν θα απέτρεπε την καταστροφή στην περίπτωση που είχε κατασκευαστεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα περιόριζε τις φονικές ζημιές. Και στην τελική, είναι απαράδεκτο μία εργατούπολη όπως η Μάνδρα Αττικής, με μεγάλο πληθυσμό ανέργων κατοίκων, να βιώνει κάθε τέσσερα-πέντε χρόνια τα ίδια πράγματα. Δεν με ενδιαφέρουν οι ευθύνες αλλά είναι ντροπή να κατηγορούνται συνεχώς οι δήμαρχοι. Εμείς δεν έχουμε ούτε Πολεοδομία, για να δίνουμε άδειες, ούτε έχουμε την ευθύνη για τα ρέματα. Οι δήμοι είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».