Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτιρίων από τις λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά, που κατέβασε η χτεσινή πρωτοφανής θεομηνία.

Επειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική αναζητεί συνολικά πέντε άτομα.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και ένας άνδρας μέσης ηλικίας, κυνηγός, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Σώος βρέθηκε ακόμη ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο.

Ζωντανός εντοπίστηκε και ένας από τους οδηγούς που αναζητούσαν οι πυροσβέστες καθώς είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους οικείους του.

Εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας.

Στο μεταξύ κλιμάκιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετέβη στη Μάνδρα Αττικής.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενημέρωσε τον δήμο για θέματα δημόσιας υγείας που ενδέχεται να προκύψουν από το αποχετευτικό σύστημα, αλλά και το σύστημα ύδρευσης, ενώ έδωσε οδηγίες σε περίπτωση που εμφανιστούν συρροές κρουσμάτων να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, άφησε στο γραφείο κοινωνικής μέριμνας του δήμου Μάνδρας φάρμακα και υπνόσακους.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», θα διοργανώσει άμεσα συνάντηση φορέων για την εξέταση των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά τις πλημμύρες.

Κλειστοί δρόμοι

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ανοιχτή είναι, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Κλειστά ωστόσο, παραμένουν, όπως χτες το βράδυ, τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας.

Εκατοντάδες μηχανικοί στην περιοχή

Στο σημείο βρίσκεται το σύνολο των μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και των άλλων φορέων του έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υποδομών, περίπου 300 άτομα, για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας.

Πολλοί από τους μηχανικούς βρίσκονται ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας και οι υπόλοιποι είναι σε 24ωρη επιφυλακή δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σημειώνοντας ότι «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα μόλις όμως ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις ανεύρεσης τυχόν εγκλωβισμένων».

Επίσης, όπως είπε ο κ Δέδες, έχουν τεθεί στη διάθεση των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας από τις εργοληπτικές εταιρείες όλα τα μηχανήματα που έχουν διαθέσιμα και ήδη εργάζονται στις πληγείσες περιοχές. Τα μηχανήματά τους έχουν κινητοποιήσει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων: Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και Αττική Οδός.

Κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία των πληγέντων

Το κρουαζιερόπλοιο “Aegean Queen” διέθεσε η εταιρία Optimum Shipmanagment Services, για ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση κατοίκων που έμειναν άστεγοι στις περιοχές των δήμων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επικοινωνία με στελέχη της εν λόγω εταιρείας που προσφέρθηκε να διαθέσει το πλοίο, το οποίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα.