ΑΕΚ και Πέτρος Μάνταλος συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2022, με τον αρχηγό της Ενωσης να υπογράφει χθες το νέο του συμβόλαιο. Το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει διπλασιασμό των τωρινών αποδοχών του, που πλέον θα ανέρχονται κοντά στις 500.000 ευρώ, και θα έχει ισχύ από τον Ιανουάριο. Η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί ήταν δεδομένη και από τη στιγμή που υπήρξε ταύτιση και στο οικονομικό, το όλο ζήτημα ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ να «δένει» έτσι τον αρχηγό της για τα επόμενα χρόνια.

Λίγο μετά τις υπογραφές και την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΚ, ο Μάνταλος δήλωσε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την παραπάνω εξέλιξη, αναφέροντας παράλληλα πως έχει θέσει ως στόχο να γυρίσει γερός στη δράση πριν από το τέλος της σεζόν, προκειμένου να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Δοκιμασμένη συνταγή

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι «αποδείξεων» απέναντι στον Παναθηναϊκό, που η Ενωση θέλει να κερδίσει για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Εστω και με τη συγκατοίκηση του Ατρομήτου. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μάνταλο, Γιόχανσον (χειρουργείται σήμερα στη Σουηδία), αλλά και στον τιμωρημένο Αραούχο. Αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές, προκειμένου να καλύψει αυτές τις απουσίες.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα Σπάτα θέλουν τον ανδαλουσιανό τεχνικό να δίνει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην πετυχημένη συνταγή που ακολουθεί τελευταία. Επιλέγοντας δηλαδή ξανά το «3-5-2» που έχει βολέψει αγωνιστικά την Ενωση στους πρόσφατους αγώνες. Με τους Μπακάκη, Βράνιες και Τσόσιτς να αποτελούν την τριάδα της άμυνας και τον Τσιγκρίνσκι να μένει πιθανότατα εκτός.

Από εκεί και πέρα, οι Γκάλο, Λόπες θα βρίσκονται στα δύο άκρα, ο Γαλανόπουλος θα έρθει στο πλευρό του Γιόχανσον, ενώ οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος θα κινούνται περιφερειακά του Λιβάγια. Με τον Ανέστη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια.

Η απόφαση

Η ΑΕΚ απολογήθηκε χθες στο Πειθαρχικό της Λίγκας αναφορικά με τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η Ενωση στήριξε την υπερασπιστική γραμμή της στα όσα αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας, βάσει της οποίας τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της και των ΜΑΤ έγιναν στον προέλεγχο των εισιτηρίων και όχι στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Ενώ παράλληλα πάτησε στο άρθρο 35 του καταστατικού της ΕΠΟ, επιδιώκοντας έτσι να ακυρώσει τον ισχύοντα νόμο και τις ποινές που περιλαμβάνει. Υποστηρίζοντας δηλαδή πως ψηφίστηκε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν μπορεί να αφορά την τρέχουσα σεζόν. Η απόφαση αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας, με την ΑΕΚ να κινδυνεύει βάσει του κατηγορητηρίου με αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία της έδρας της μέχρι και τέσσερις αγωνιστικές και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.