Ο τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον αναγκάζει την ΑΕΚ να ενεργοποιηθεί ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και για την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου. Μιας και ο διεθνής σουηδός χαφ, που θα χειρουργηθεί για την αποκατάσταση του χιαστού του αύριο, στην πατρίδα του, θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ως εκ τούτου, η Ενωση αναζητά έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Γιόχανσον, από τον Ιανουάριο και μετά, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», μια τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι ο Νασιμέντο Μάντσον του Ατρομήτου! Ο 26χρονος βραζιλιάνος χαφ φαίνεται πως έχει μπει εδώ και λίγο διάστημα στο στόχαστρο της ΑΕΚ. Η οποία παρακολουθεί την εντυπωσιακή πορεία του στη φετινή σεζόν με την ομάδα του Περιστερίου. Κρατώντας το όνομα του Μάντσον ψηλά στη λίστα της και εξετάζοντας το ενδεχόμενο να κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Ο Μάντσον είναι ένας μέσος που διακρίνεται για το δυναμικό παιχνίδι του, κάνοντας τη διαφορά στο σύνολο του Ατρομήτου. Μιας και είναι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας του συλλόγου του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα, την κούρσα του οποίου οδηγεί, ισοβαθμώντας με την Ενωση. Πριν από τη μετακόμισή του στο Περιστέρι και στον Ατρόμητο, ο Μάντσον αγωνιζόταν στη Ρουμανία με τη φανέλα της Κραϊόβα. Ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και με τα χρώματα της Βασλούι.

Πέραν του Μάντσον, πάντως, στη μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου φαίνεται να υπάρχουν δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις μέσων ακόμα. Εκείνη του Ράφαελ Χολσχάουζερ της Αούστρια Βιέννης, αλλά και μία ακόμα από το πρωτάθλημα Ολλανδίας. Χωρίς, προς το παρόν, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω υπόθεση. Πέρα από το ότι, σύμφωνα με κάποιες πηγές, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται κυρίως ως κόφτης στον άξονα και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Οι ακαδημίες

Η ΑΕΚ παρουσίασε χθες στα Σπάτα το νέο εγχείρημα στα τμήματα υποδομής της, που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» οι Ακης Ζήκος και Γιάννης Σαμαράς, υπό τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη. Εκεί, οι επικεφαλής του πρότζεκτ ανέλυσαν την επόμενη μέρα των ακαδημιών της ΑΕΚ και τους στόχους τους, ενώ παρουσιάστηκαν λεπτομερώς και οι ανανεωμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του προπονητικού κέντρου της ομάδας.