Ο βόρβορος του ποδοσφαίρου που κάθεται στο σκαμνί του κατηγορουμένου στη δίκη που άρχισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετρά το πρώτο του θύμα. Πρόκειται για τον πρώην παράγοντα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής Χόρχε Ντελόν, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, στην περιοχή Λανούς στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, λίγες ώρες αφότου κατονομάστηκε από συμπατριώτη του πως έπαιρνε μίζες.

Ο 52χρονος δικηγόρος εργαζόταν για το κυβερνητικό πρόγραμμα Football for All που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αργεντινή.

Ο Ντελόν κατονομάστηκε από τον Αλεχάντρο Μπουρζάκο που κατέθεσε στη δίκη των τριών διεφθαρμένων παραγόντων της Συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL), σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, πως έπαιρνε μίζες 500.000 δολαρίων από το 2011 μέχρι το 2014 για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο Μπουρζάκο που ήταν πρώην επικεφαλής εταιρείας μάρκετινγκ στην Αργεντινή κατέθεσε επίσης πως πλήρωνε μίζες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε υψηλόβαθμα στελέχη της CONMEBOL. Τα χρήματα τα κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία ή δίνονταν σε σάκους είτε σε φακέλους. Μεταξύ αυτών που δωροδοκούνταν ήταν οι τρεις κατηγορούμενοι, ο πρώην πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Ζοζέ Μαρία Μαρίν, ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Χουάν Ανχελ Ναπούτ και ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας του Περού Μανουέλ Μπούργκα.