Κατενάτσιο συνεχίζει να παίζει ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο, αρνούμενος να παραιτηθεί, ενώ όπως αναμενόταν από την πρώτη στιγμή μετά τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα από το Μουντιάλ παρελθόν αποτελεί ο προπονητής Τζιαν Πιέρο Βεντούρα. Ο άνθρωπος που όταν προσέλαβε τον Βεντούρα τον αποκάλεσε «μάστερ του ποδοσφαίρου» συνεχίζει να κρατιέται γαντζωμένος στην προεδρική καρέκλα της ομοσπονδίας, εξοργίζοντας τους συμπατριώτες του. Ο επικεφαλής της Ενωσης των Ιταλών Ποδοσφαιριστών, Νταμιάνο Τομάζι, που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη της ιταλικής ομοσπονδίας, δήλωσε με σκωπτική διάθεση: «Δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση για αλλαγή». Πρόσθεσε πως το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αξιόπιστες εκλογές με νέους ανθρώπους, θεωρώντας πως ο Βεντούρα χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος που δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα.

Στον κόσμο του

Χαρακτηριστικός είναι πάντως ο τρόπος που αντιμετώπισε ο πρώην προπονητής της Τορίνο το θέμα του αποκλεισμού. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα παραιτηθεί ο Βεντούρα, δήλωσε πως τα αποτελέσματα της Ιταλίας επί των ημερών του είναι από τα καλύτερα των τελευταίων 40 ετών!

Η άρνησή του να παραιτηθεί θα του αποφέρει το ποσό των 866.000 ευρώ ως αποζημίωση. Σε περίπτωση που προσληφθεί από άλλη ομάδα, το ποσό θα το πάρει σε δόσεις.

Το επόμενο ερώτημα που ζητά άμεση απάντηση στην Ιταλία αφορά το όνομα του προπονητή στον οποίον θα ανατεθεί να βγάλει τη Σκουάντρα Ατζούρα από τη λάσπη.

Φαβορί παραμένει ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ωστόσο φέρεται ότι επιθυμεί να αναλάβει ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο αγγλικός Τύπος αναφέρει πως έχει δεχθεί ήδη προτάσεις από την Αρσεναλ και την Τσέλσι. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται ακόμα το όνομα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά και των Κλάουντιο Ρανιέρι και Μάρκο Τζιανπάολο. Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ, που χαρακτήρισε «στιγμή μεγαλείου» την άρνηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι να μπει αλλαγή στο παιχνίδι με τη Σουηδία, προτρέποντας ταυτόχρονα τον προπονητή του να ρίξει στο ματς επιθετικό ποδοσφαιριστή. Και βέβαια πολλοί αναρωτιούνται στην Ιταλία τι θα έκανε ο Λεβ αν κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο.