Εικόνες βιβλικής καταστροφής που θύμισαν την τραγωδία  της Δυτικής Αττικής επικράτησαν χθες στην Πιερία, στον Πειραιά, στα προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Στην Κεντρική Μακεδονία η στάθμη των υδάτων έφτασε σε ορισμένα σημεία ακόμη και τα δύο μέτρα ενώ το πρωί χρειάστηκε να οργανωθεί επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα από κτηνοτροφική μονάδα. Μόνο στην Πιερία η Πυροσβεστική είχε δεχτεί μέχρι το μεσημέρι περισσότερες από 400 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Αγωνία υπήρχε μέχρι αργά για την τύχη νεαρού από την Ποτίδαια Χαλκιδικής ο οποίος αγνοείτο.

«Βόμβα βροχής». Πλημμυρισμένοι δρόμοι, άνθρωποι που κινούνταν με βάρκες, κεντρικές οδικές αρτηρίες που έμοιαζαν με χειμάρρους, χωράφια που μετατράπηκαν σε λίμνες, παρασυρμένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πειραιώς και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, ισχυρή χαλαζόπτωση και καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν το χθεσινό σκηνικό της κακοκαιρίας.

Οι καταιγίδες εκδηλώνονταν κατά κύματα και ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για «βόμβα βροχής».

Μεσογειακός κυκλώνας. Οι μετεωρολόγοι από την πλευρά τους επισημαίνουν πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί καθώς θα εξελίσσεται ο μεσογειακός κυκλώνας που θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα προβλέπεται να έχουν εξασθενήσει στο Βόρειο Αιγαίο και σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός από τις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο Κυριακή.