Η περιφερειάρχης Αττικής έσπασε τη σιωπή της με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Επέλεξε, αντί να απαντήσει επί της ουσίας και ασφαλώς να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τη φονική καταστροφή στη Δυτική Αττική, να καταφύγει σε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να «τιμωρηθούν κάποιοι και κάποιες».

Αποδείχθηκε πολύ γρήγορα, ωστόσο, ότι το επικοινωνιακό τέχνασμα ήταν πομφόλυγα. Γιατί όπως φαίνεται το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί είναι τεράστιο: η περιφερειάρχης και το κράτος συνολικά ελέγχονται για το γεγονός ότι έθαψαν στα συρτάρια μελέτες αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Μάνδρας. Η απουσία της πολιτείας στην περιοχή είναι προκλητική. Η ολιγόλεπτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν για τις φωτογραφίες, λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο από την Ελευσίνα για το Γκέτεμποργκ.

Στα τρία χρόνια της θητείας της, η περιφερειάρχης κυβερνά λάμποντας διά της απραξίας της. Φρονώντας, όπως και η κυβέρνηση, ότι η απραξία αυτή θα της εξασφαλίσει το πολιτικό της μέλλον. Και ξεχνώντας ότι οι αιρετοί άρχοντες δεν πολιτεύονται διά των μηνύσεων, αναλαμβάνουν ευθύνες και λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους. Εκτός εάν η περιφερειάρχης μήνυσε τον εαυτό της. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να συνεχίσει το σόου με την ανακοίνωση της τιμωρίας της.