Γνωστό εδώ και μερικές ημέρες. Γεγονός από χθες, έπειτα από την ανακοίνωση του νέου ΔΣ της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Μώραλης είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού. «Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη θέση του» όπως έχει ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος Πειραιά, η σχέση του οποίου με τους Ερυθρόλευκους κρατά από το 1995. Από την εποχή που ανέλαβε τον ρόλο του υπεύθυνου επικοινωνίας με τους συνδέσμους φιλάθλων.

Η ανακοίνωση του ΔΣ όμως έκρυβε και άλλες αλλαγές στο μεγάλο λιμάνι. Εφερε τον Γιώργο Παύλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αντί του Γιάννη Βρέντζου (παρέμεινε στη διοίκηση ως μέλος), αλλά και τον Ευάγγελο Μπαταγιάννη στο οργανόγραμμα ανάμεσα στους αντιπροέδρους της ΠΑΕ. Ο γνωστός δικηγόρος μαζί με τον ομότιτλό του –στον Ολυμπιακό –Δημήτρη Αγραφιώτη θα εκπροσωπούν την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Και μιας και ο λόγος για τη Σούπερ Λίγκα; Επιστρέφουν σε αγωνιστική τροχιά οι Ερυθρόλευκοι που φιλοξενούν αύριο (19.30) τον Λεβαδειακό. Αντίπαλο που «για εμάς σημαίνει… Τσάμπιονς Λιγκ» όπως εξήγησε χθες ο Τάκης Λεμονής. Προς τι η υπερβολή; Μα για να αναδείξει ο έλληνας τεχνικός τη διάθεση για αντεπίθεση στην κούρσα του τίτλου. Τέσσερις αγωνιστικές Τσάμπιονς Λιγκ ώς εδώ, και ο Ολυμπιακός πριν από τα ματς αυτά σε ισάριθμες αναμετρήσεις πρωταθλήματος (Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός) συγκέντρωσε μόλις τέσσερις από τους δώδεκα βαθμούς. Με δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός έρχεται πριν από το ταξίδι στη Λισαβόνα για την κόντρα με τη Σπόρτινγκ, είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.

Χθες ο Τάκης Λεμονής είδε να επιστρέφουν στον Ρέντη οι Εμενίκε, Πάρντο και Βούκοβιτς, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Οφόε και πλέον οι ελπίδες συμμετοχής του στο αυριανό ματς είναι ελάχιστες.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ

– Ιωάννης Μώραλης, πρόεδρος ΔΣ

– Σάββας Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος

– Σωκράτης Σ. Κόκκαλης, αντιπρόεδρος

– Μιχάλης Κουντούρης, αντιπρόεδρος

– Δημήτριος Αγραφιώτης, αντιπρόεδρος

– Ευάγγελος Μπαταγιάννης, αντιπρόεδρος

– Γεώργιος Παύλου, διευθύνων σύμβουλος

– Σωκράτης Π. Κόκκαλης, σύμβουλος

– Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, σύμβουλος

– Ιωάννης Βρέντζος, σύμβουλος

– Κωνσταντίνος Μπαρμπής, σύμβουλος

– Ανδρέας Νασίκας, σύμβουλος

– Αναστάσιος Τσούφης, σύμβουλος

– Χρήστος Μηστριώτης, σύμβουλος.

Ανακοίνωση της Θύρας 7

Θέση στον πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου. Με επίσημη ανακοίνωση η Θύρα 7 εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, που σκοπό έχουν να κρατούν δέσμιο τόσο τον ίδιο όσο και τον Ολυμπιακό. «Δυστυχώς, στο ζοφερό αυτό σκηνικό πρωταγωνιστούν και πολιτικοί και κάποιοι με ύποπτο ρόλο από τον χώρο της απονομής δικαίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στην ανακοίνωσή τους υπάρχει αναφορά –μεταξύ άλλων –στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. «Απέναντί σας δεν έχετε προσκυνημένους ούτε… καμμένους, έχετε πέντε εκατομμύρια αποφασισμένους Ελληνες» καταλήγει η ανακοίνωση.