«Και συ τέκνον Βρούτε;» θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακούγοντας τον Σέρχιο Ράμος να λέει πως βαρέθηκε με τα τερτίπια του Πορτογάλου.

«Βρούτοι» όμως δεν υπήρχαν ποτέ για τον CR7 στο Παλάτι. Μόνο άνθρωποι που ανέχονταν την έπαρσή του. Οι αισθητήρες του χρόνου ωστόσο δεν αναγνωρίζουν ούτε βασιλιάδες, ούτε αυτοκράτορες, ούτε οιηματίες του ποδοσφαίρου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζει τις τελευταίες ημέρες του ως αυτοκράτορας στο Παλάτι.

Πρώτος απ’ όλους όμως το έχει αντιληφθεί ο ίδιος, γι’ αυτό μελετά την επόμενη κίνησή του.

Ο ευσεβής πόθος

Οπως αποκάλυψε χθες το «Don Balon» ο Ρονάλντο έδωσε εντολή στον μάνατζέρ του Ζόρζε Μέντες να του βρει ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η μεγάλη του επιθυμία είναι να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το μήνυμα που έχουν στείλει οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε». Η δεύτερη επιλογή του Πορτογάλου, που ετοιμάζεται να φωτογραφιστεί με την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του «France Football», είναι η Τσέλσι!

Ο Ρονάλντο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος να περάσει τον Ατλαντικό και να γίνει ο νέος Μπέκαμ, γιατί θεωρεί ότι παραμένει ανταγωνιστικός στο ανώτατο επίπεδο.

Σε συνέντευξή του στην «Εκίπ» που θα δημοσιευτεί σήμερα ο Ρονάλντο είναι ξεκάθαρος: «Οταν παίζω προσπαθώ να κερδίζω ό,τι κερδίζεται. Αυτή τη στιγμή το όνειρό μου είναι η πέμπτη Χρυσή Μπάλα. Και του χρόνου θα προσπαθήσω ξανά. Θέλω επτά παιδιά και επτά Χρυσές Μπάλες».

Σύμφωνα πάντως με τον ισπανικό Τύπο ο CR7 παρά τις δηλώσεις του στην «Εκίπ», αντιλαμβάνεται πως η αποκαθήλωσή του στη Ρεάλ είναι θέμα χρόνου.

Πρώτα έχασε τα στηρίγματά του στα αποδυτήρια, τον Πέπε, τον Κοεντράο και τον Χάμες Ροντρίγκες οι οποίοι έφυγαν. Ο Καρίμ Μπενζεμά του γύρισε την πλάτη και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Σέρχιο Ράμος που εξέφρασε δημόσια την αποστροφή του στα συνεχή τερτίπια του Πορτογάλου.

Ο Μαρσέλο είναι ο τελευταίος πιστός στον αυτοκράτορα, αλλά δεν θα διστάσει να αλλαξοπιστήσει.

Η νέα «κλίκα»

Αλλωστε ο Ράμος ηγείται πλέον της νέας «κλίκας» των αποδυτηρίων, της οποίας μέλη είναι όλοι οι Ισπανοί. Ασένσιο, Ισκο, Καρβαχάλ, Σεμπάλος, Νάτσο, Λούκας Βάθκεθ.

Στα χρόνια της παντοδυναμίας του ο Ρονάλντο δεν ανεχόταν να έρθει στο Παλάτι άλλος διεκδικητής του θρόνου. Είχε ασκήσει βέτο για τους Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Αρτούρο Βιδάλ, ενώ στυλώνει τα πόδια του και για τον Χάρι Κέιν.

Η στιγμή της πλήρους αμφισβήτησης πλέον του Ρονάλντο ήρθε όταν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες εξέφρασαν τη θέση πως ο Νεϊμάρ είναι ευπρόσδεκτος στην ομάδα. Ηλίου φαεινότερον πως ο Βραζιλιάνος προορίζεται για αντικαταστάτης του Ρονάλντο.

Δύο αστερίσκοι πιθανόν να επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της Ρεάλ. Ο πρώτος αφορά τα 200 εκατ. ευρώ που προτίθενται να δαπανήσουν οι Μαδριλένοι για μία μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.

Ο δεύτερος είναι το δρομολόγιο του Νεϊμάρ. Ο Ερίκ Καντονά αναρωτιόταν χθες πώς μπορεί ένας παίκτης του βεληνεκούς του Βραζιλιάνου, που είναι 25 ετών και αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα, να συνεχίζει την καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα παίζοντας με αντιπάλους την Γκινγκάμπ και την Αμιάν. Το ερώτημά του ίσως απαντηθεί το καλοκαίρι. Οπως άλλωστε είπε ο Σέρχιο Ράμος, είναι πιο εύκολο να έρθει ο Νεϊμάρ μέσω της Παρί.