Η επιστροφή των Πολ Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε χαμόγελα στον Ζοζέ Μουρίνιο.

«Είχαμε αρκετά δύσκολα παιχνίδια χωρίς σημαντικούς παίκτες στη διάθεσή μας. Ας δούμε τώρα τι μπορούμε να πετύχουμε έως την περίοδο των Χριστουγέννων με όλους τους παίκτες μαζί μας» σχολίασε ο πορτογάλος τεχνικός, μετά το 4-1 επί της Νιούκαστλ στο Ολντ Τράφορντ. Ο Μουρίνιο λοιπόν είδε τον Πογκμπά να αγωνίζεται έπειτα από δύο μήνες και να έχει γκολ και ασίστ. Ο Ιμπραΐμοβιτς χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 15 λεπτά, καθώς είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα επέστρεψε και έναν μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και εξήγησε: «Τα λιοντάρια δεν επανέρχονται όπως οι άνθρωποι…». Στον πάγκο ήταν για πρώτη φορά και ο Μάρκος Ρόχο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ ο Μουρίνιο χάρηκε και για ακόμα μία επιστροφή. Ο Ρομέλου Λουκάκου ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ύστερα από επτά αγώνες. Την κορυφή της βαθμολογίας απολαμβάνει ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε στο Κινγκ Πάουερ της Λέστερ 2-0 και παραμένει οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Γιουνάιτεντ. O Πεπ Γκουαρντιόλα όμως δεν χάρηκε όσο ήθελε, καθώς θα χάσει λόγω τραυματισμού τον κεντρικό αμυντικό Τζον Στόουνς για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Η Τσέλσι με πρωταγωνιστή τον Αζάρ (δύο γκολ) νίκησε εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ 4-0, ενώ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Τότεναμ (Μουστάφι και Σάντσες), με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να διαμαρτύρεται για οφσάιντ και στα δύο γκολ.

Ο Σαλάχ σκόραρε δύο φορές στο 3-0 της Λίβερπουλ επί της Σαουθάμπτον και έγινε ο πρώτος παίκτης των Reds που έφτασε τα εννέα γκολ στα πρώτα 12 ματς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ.

Αλλα αποτελέσματα: Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 2-0, Κρίσταλ Πάλας – Εβερτον 2-2, Μπόρνμουθ – Χάντερσφιλντ 4-0, Μπέρλι – Σουόνσι 2-0. Βαθμολογία: Σίτι 34, Γιουνάιτεντ 26, Τσέλσι 25, Τότεναμ 23.