«Εχω πλήρη συνείδηση των ευθυνών μας», επισημαίνει με αποκλειστική δήλωσή της στα «ΝΕΑ» η επικεφαλής του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία με την εντολή της βάσης του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου αναλαμβάνει και επισήμως τα ηνία της νέας προσπάθειας. Παράλληλα, τονίζει ότι η εκλογή της αποτελεί ένα μήνυμα αντίστασης «στον κατήφορο και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης», αλλά και αντίδρασης «στην επιμονή σε πολιτικές συντήρησης και λιτότητας».

Ειδικότερα, η επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα που θα διαχειρισθεί την ιστορική παρακαταθήκη και θα διαμορφώσει το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, αναφέρει: «Η επομένη ημέρα των εκλογών μάς βρίσκει νικητές. Δικαιωθήκαμε για την απόφαση να προχωρήσουμε στην ενότητα και αναγέννηση της παράταξης. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πήραν μέρος στους δύο γύρους της ψηφοφορίας έδωσαν μια τεράστια ώθηση στον νέο ενιαίο φορέα για μια μεγάλη παράταξη νίκης τώρα. Εγιναν συνιδρυτές της ανανεωμένης παράταξης. Μας έδωσαν καθαρή εντολή. Αντίστασης στον κατήφορο και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Αντίδρασης στην επιμονή σε πολιτικές συντήρησης και λιτότητας.

Εχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας. Από αύριο όλοι μαζί να γίνουμε μια δημιουργική δύναμη για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, για να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε. Μαζί προχωράμε προς το Συνέδριό μας. Με πίστη στις ιδέες μας και το νέο που δημιουργούμε. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη νίκης αναγεννάται και είναι εδώ»