Το κοντέρ έγραφε μηδέν για την Ξάνθη πριν από τη σέντρα του αγώνα της ακριτικής ομάδας με τον Πανιώνιο. Αυτό το μηδενικό όμως που μαύριζε την ατμόσφαιρα πάνω απ’ τα Πηγάδια αποτελεί πλέον παρελθόν για την Ξάνθη. Η παρέα του Ερικ Γέντρισεκ πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε δίκαια με 2-0 και ο σλοβάκος επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Γέντρισεκ πέτυχε και τα δύο γκολ της Ξάνθης και ήταν μια μόνιμη απειλή για την εστία των Κυανέρυθρων σ’ ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε one man show.

Σουπερστάρ

Ο Γέντρισεκ, λοιπόν, είχε κέφια, ο σλοβάκος επιθετικός έκανε άνω κάτω την άμυνα του Πανιωνίου. Πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων (23′ και 65′) με εξαιρετικά σουτ ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει το χατ τρικ. Δεν τα κατάφερε γιατί ο Κότνικ έκανε ό,τι μπορούσε στα γκολπόστ του Πανιωνίου πραγματοποιώντας πολύ καλές επεμβάσεις. Ηταν όμως απελπιστικά μόνος καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρης κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά. Ο σλοβάκος στράικερ έκανε λοιπόν τη διαφορά για την Ξάνθη πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ξάνθη, το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Μπρίτο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε μόλις στο 13′. Ομως βρήκε τον τρόπο να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, έχοντας τον Μεχία σ’ εξαιρετική κατάσταση. Ο δυναμικός μέσος της Ξάνθης έκανε όλες τις δουλειές και ήταν ο λόγος που οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να μπει στο ματς γιατί πολύ απλά οι γηπεδούχοι μπλόκαραν τον Μασούντ. Σημαντική κι εδώ η συμβολή του Μεχία. Ο Ιρανός εκνευρίστηκε, ασχολούνταν με τον διαιτητή, με αντιπάλους αλλά και συμπαίκτες (έβαλε τις φωνές και στον Μπανανά), όχι όμως με το παιχνίδι. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα των Κυανέρυθρων και σωστά ο Γρηγορίου τον αντικατέστησε στο ημίχρονο.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Πανιώνιο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Οικονόμου. Σωστή η απόφαση του Αρετόπουλου να βγάλει κόκκινη κάρτα στον στόπερ των φιλοξενουμένων.