Ηταν 2 Οκτωβρίου 2004, όταν ο Στράτος Γκαρόζης πέτυχε το ανεξίτηλο πρώτο γκολ της Κέρκυρας στην Α’ Εθνική σε εντός έδρας αναμέτρηση (1-1) με τον ΟΦΗ. Υστερα από 13 χρόνια η Κόμησσα τρέχει με… 200!

Ο Γιώργος Παμλίδης στρογγύλεψε τα τέρματα της ομάδας σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία. Μία ισοπαλία που είναι σαν νίκη σε επίπεδο εντυπώσεων και ψυχολογίας για την Κέρκυρα, αφού διαχειρίστηκε με περίσσευμα ψυχής ένα ολόκληρο ημίχρονο με 9 παίκτες.

Το σκορ ήταν 0-1 στο 45′ (από το γκολ του Παμλίδη στο 6′), αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Κέρκυρα δέχθηκε την ισοφάριση και χρεώθηκε δύο αποβολές.

Ο Ισπανός Πίτι κέρδισε (κατά τους φιλοξενουμένους εκμαίευσε) τη δεύτερη κίτρινη των Αρη Σοϊλέδη (45’+1′) και Σωτήρη Μπαλάφα (45’+4′) και αξιοποίησε το πέναλτι (45’+2′) που ήταν συνακόλουθο της πρώτης αποβολής.

Ο κόουτς της Κέρκυρας Αλέκος Βοσνιάδης αντέδρασε με ειρωνικό χαμόγελο στις αποφάσεις του διαιτητή Αλέξανδρου Κατσικογιάννη, αλλά στο φινάλε γεμάτος ευφορία απένειμε τα εύσημα στους λεοντόκαρδους παίκτες του.

Η Λαμία από την άλλη (που είχε δοκάρι στο 12′ με τον Μπλάζιτς) συμπλήρωσε 104 λεπτά στο πρωτάθλημα με αριθμητικό πλεονέκτημα χωρίς να σκοράρει: 20′ με Ολυμπιακό, 11′ με Πανιώνιο, 28′ με Λεβαδειακό και 45′ με την Κέρκυρα των 9 παικτών… Το ποδόσφαιρο κατοχής δεν είναι το φόρτε της.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπάμπης Τεννές κράτησε στον πάγκο 66 λεπτά τον μοναδικό καθαρό σέντερ φορ που είχε διαθέσιμο (τον Ντακόλ), ενώ έχασε νωρίς με μυϊκό τραυματισμό τον αρχηγό Ανέστη Αναστασιάδη. Και η ειρωνεία της ιστορίας είναι πως όταν αποτραβήχτηκε εκτός γραμμών με πόνους ο αρχηγός, η Κέρκυρα αξιοποίησε με γκολ το αριθμητικό πλεονέκτημα των λίγων δευτερολέπτων…