Παράξενη σεζόν. Τόσο… όσο για να εκτιμάς ακόμη και «αγχωτικές νίκες» έπειτα από μονότερμα! Τρίποντα σαν αυτό που έβαλε ο Ολυμπιακός στο σακούλι το Σάββατο το βράδυ, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού. Τι θα πει πως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας; Κανείς δεν θα θυμόταν σήμερα ότι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια από τις πλέον πειστικές εμφανίσεις τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ούτε θα ασχολούνταν με την καταγραφή 22 τελικών προσπαθειών (!) στη στατιστική τους.

Κανείς, αν ο Λεονάρντο Κούτρης δεν καθάριζε για όλους στο… παρά κάτι (84′).

Για τον Κώστα Φορτούνη που έχασε πέναλτι (53′), για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που δεν βρήκε δίχτυα σε πέντε τετ α τετ. Για την αδράνεια της «αεροπορίας» στη φάση της ισοφάρισης από τον Γιακουμάκη (68′), που άλλαξε τον χαρακτήρα του ματς. «Μου έδωσε την μπάλα ο Αντρέ (σ.σ.: Μάρτινς), έκανα ένα κοντρόλ, με πίεσαν, και έτσι δεν μπορούσα να σεντράρω. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Είδα το τέρμα, σούταρα κατευθείαν και δόξα τω Θεώ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα» περιέγραψε ο 22χρονος ελληνοβραζιλιάνος μπακ το πρώτο γκολ του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Τι δεν είπε; Πως τη μισή δουλειά την έκανε το δικό του σουτ νίκης στο 84′. Και την άλλη μισή η λάθος τοποθέτηση του Επασί, του γάλλου τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, που ώς εκείνο το σημείο έδειχνε να κρατά μόνος του έναν ανέλπιστο βαθμό ισοπαλίας για την ομάδα του.

Ο Λεονάρντο Κούτρης έγινε ο 12ος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα. Νωρίτερα, 11ος ήταν ο Ζιλέ ο οποίος άνοιξε το σκορ το Σάββατο (43′). «Περνάω δύσκολες στιγμές γιατί θέλω να παίζω» παραδέχθηκε ο Βέλγος, που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα λόγω του τραυματισμού του συμπατριώτη του Οτζίτζα Οφόε. «Εχει ένα πρόβλημα στη γάμπα ο Οτζίτζα, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος για το ματς με τη Σπόρτινγκ» είπε ο Τάκης Λεμονής για τον 28χρονο χαφ.

Με Οφόε στη Λισαβόνα

Δεν αναφέρθηκε τυχαία στον τραυματισμό του, διότι κάποιοι έχουν κατά νου πως ο Οφόε δεν προπονείται αυτό το διάστημα γιατί δεν έχει συνέλθει από τη διάρρηξη της οικείας του. «Πέρασε ένα πρώτο σοκ. Για οποιονδήποτε άνθρωπο όταν μπαίνουν στο σπίτι του, ιδιαίτερα όταν έχει τη γυναίκα του και το παιδί του δεν είναι εύκολο. Θα ηρεμήσει, θα του πάρει λίγο χρόνο και θα τον έχουμε στη διάθεσή μας». Το απόγευμα αναμένεται να είναι κανονικά στην πτήση του Ολυμπιακού για τη Λισαβόνα για το μεθαυριανό ματς με τη Σπόρτινγκ. Την αναμέτρηση που οι Ερυθρόλευκοι την καταλαβαίνουν ως την τελευταία ευκαιρία τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο νίκη στο Ζοσέ Αλβαλάδε μπορεί να ανοίξει παράθυρο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου. Για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βέλλιος

Α, και για να μην το λησμονήσουμε, μιας και σε έναν μήνα και κάτι πιθανότατα θα το βρούμε μπροστά μας. Ο Απόστολος Βέλλιος είναι πολύ πιθανό να φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο. Τον προσκάλεσε ο Γιώργος Σαββίδης στον ΠΑΟΚ τον διεθνή φορ της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά όπως εξηγούσε ο Κώστας Καραπαπάς το βράδυ του Σαββάτου, «μπράβο του, που διαφημίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού».