Η ΑΕΚ παρότι είδε να της πηγαίνουν όλα… ανάποδα στη Λεωφόρο, κατάφερε να πάρει στο φινάλε έναν πολύ σημαντικό βαθμό, ισοφαρίζοντας με τον Λιβάγια το γκολ του Μολέδο, για το τελικό 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το «2×2» στα ντέρμπι, ωστόσο πληγώθηκε στην εκπνοή του ματς, μένοντας μάλλον πικραμένος από το τελικό αποτέλεσμα.

O Mαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε μια μάλλον λογική ενδεκάδα, διατηρώντας το 4-2-3-1 που δείχνει να προτιμά το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή που ο Μανόλο Χιμένεθ ναι μεν κράτησε τον σχηματισμό 3-5-2, όπως αναμενόταν, ωστόσο έκανε δύο μίνι εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Με τους Λαμπρόπουλο και Κλωναρίδη να ξεκινούν αντί των Τσόσιτς (που έμεινε μάλιστα εκτός αποστολής) και Χριστοδουλόπουλου.

Νωρίς

Παρότι και οι δύο ομάδες έδειξαν την πρόθεση να μπουν μάλλον συντηρητικά στο ματς, μια στημένη φάση που κέρδισαν οι γηπεδούχοι άλλαξε τα δεδομένα. Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ από αριστερά, ο Μολέδο έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ και με κεφαλιά έκανε το 1-0! Βάζοντας μόλις στο 10′ μπροστά τους γηπεδούχους. Ενώ τρία λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Κουρμπέλη.

Ηταν ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και έπρεπε να βρει μια ισορροπία. Κάτι που οδήγησε τον Μανόλο Χιμένεθ στην απόφαση να αλλάξει διάταξη στο 15′. Μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, με τον Μπακάκη αριστερό μπακ και τον Λόπες μπροστά του σε ρόλο εξτρέμ.

Η Ενωση κατάφερε με αυτή την αλλαγή να βελτιώσει την εικόνα της σε έναν βαθμό, βρίσκοντας μάλιστα στο 26′ τον τρόπο να φτάσει στην εστία του Παναθηναϊκού. Με τον Γαλανόπουλο να σπαταλά όμως την εξαιρετική πάσα του Γκάλο, πλασάροντας άουτ από πολύ καλή θέση εντός της περιοχής.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, μιας και στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αντικατάσταση του Μολέδο από τον Κουτρουμπή. Λόγω τραυματισμού του βραζιλιάνου στόπερ έπειτα από σύγκρουση με τον Βράνιες.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδειξε την πρόθεση να κυνηγήσει ένα γκολ και να γίνει πιο επιθετική. Ο Χιμένεθ απέσυρε στο 54′ τον Κλωναρίδη, που η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσε να «μπει» στο ματς, περνώντας στη θέση του τον Χριστοδουλόπουλο. Με τον έλληνα άσο να είναι ο δημιουργός της τεράστιας ευκαιρίας που απώλεσε η ΑΕΚ στο 63′, όταν δοκίμασε από μακριά το πόδι του, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με τις γροθιές και στην επαναφορά ο Λιβάγια αστόχησε, σχεδόν προ κενής εστίας!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε από εκείνο το σημείο και μετά να ρίχνει το βάρος κυρίως στη διατήρηση του σκορ. Με την ΑΕΚ από την πλευρά της να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο, έχοντας στην ενδεκάδα της και τον Γιακουμάκη, που αντικατέστησε τον Μπακάκη.

Δεν παραιτήθηκε

Η ΑΕΚ όμως είχε αποφασίσει να παλέψει μέχρι τέλους για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό και τα κατάφερε. Βρίσκοντας δίχτυα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λιβάγια! Που με δυνατό σουτ, έπειτα από σέντρα του Αϊντάρεβιτς, νίκησε τον Βλαχοδήμο και έδωσε στην ομάδα του μια ισοπαλία που μπορεί να έχει ξεχωριστή σημασία στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν από τη φάση του γκολ της ΑΕΚ, σε μια ένταση που ξεκίνησε στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ Βιγιαφάνιες, Λόπες και συνεχίστηκε με τους Κουρμπέλη, Μπακασέτα και Σιμόες, αποβλήθηκε ο Χιμένεθ λόγω έντονων διαμαρτυριών προς τον διαιτητή. Ενώ κατά την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια έκανε και μια άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37′ Κουτρουμπής), Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67′ Αλτμαν), Λουντ, Μολίνς (90’+ Ρέις).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71′ Γιακουμάκης), Σιμόες, Γαλανόπουλος (65′ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (54′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Λόπες, Λιβάγια.

Ο Καλογερόπουλος χρέωσε με κίτρινη τους Λιβάγια (59′), Μπακάκη (68′), Σιμόες (77′), Λόπες (84′), Χίλιεμαρκ (42′), Βιγιαφάνιες (84′), Βλαχοδήμο (90’+), Ρέις (90’+).