Το VAR έκλεψε την παράσταση στα δύο σημαντικότερα παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος. Στο Σαν Πάολο ο διαιτητής Ντανιέλε Ντοβέρι στο πρώτο γκολ της Νάπολι είχε υποδείξει οφσάιντ τον Ινσίνιε, αλλά στη συνέχεια και αφού είδε το βίντεο, έδειξε σέντρα. Η Νάπολι νίκησε τελικά 2-1 τη Μίλαν και ονειρεύεται τον τίτλο, καθώς είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Ιντερ (2-0 την Αταλάντα) και τέσσερις από τη Γιουβέντους, η οποία ηττήθηκε 3-2 στη Γένοβα από τη Σαμπντόρια.

To VAR χρησιμοποιήθηκε για υπόδειξη πέναλτι στο Ολίμπικο όταν ο διαιτητής Τζιανλούκα Ρόκι δεν είδε το χέρι του Κώστα Μανωλά και καταλόγισε την παράβαση μετά τη χρήση του βίντεο. Με αυτό το πέναλτι η Λάτσιο «ξαναμπήκε», ωστόσο η Ρόμα ήταν η νικήτρια στο Derby della Capitale (2-1).

Παρ’ όλα αυτά η χρήση της τεχνολογίας αμφισβητείται, καθώς πρώην διαιτητές, όπως ο Λούκα Μαρέλι, υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί λάθος εικόνα από τη θέση της κάμερας, όσον αφορά τη θέση του επιθετικού, αλλά και του αμυντικού. «Η ουσία είναι ότι η συζήτηση συνεχίζεται και με τη χρήση του VAR» σημείωσε στα social media, αναφερόμενος στο γκολ του Ινσίνιε.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποφάνθηκε πως «αυτό που μετράει είναι η νίκη», καθώς η Νάπολι έχει 35 βαθμούς σε 13 αγώνες, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στην ιστορία της.

Οπαδοί κατά Μοντέλα

Την ίδια στιγμή, οι οπαδοί της Μίλαν καταφέρθηκαν και πάλι στα sοcial media εναντίον του Βιτσέντζο Μοντέλα, ο οποίος στο τέλος του ματς υποστήριξε πως του άρεσε η εμφάνιση της ομάδας, που έδειξε ότι άξιζε κάτι περισσότερο. Στη Μίλαν υπάρχει αναστάτωση έπειτα από δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο κινέζος ιδιοκτήτης της ομάδας Γιόνχονγκ Λι δεν διαθέτει πολλά χρήματα και η μεταλλευτική εταιρεία της οποίας υποστηρίζει πως είναι κάτοχος δεν είναι στο όνομά του.

«Κάτι γίνεται λάθος» σχολίασε ο Τζόρζιο Κιελίνι μετά την ήττα της Γιουβέντους από τη Σαμπντόρια. «Πάντα μαθαίνουμε από μια ήττα, αλλά εφέτος αυτό συμβαίνει συχνά. Η ευθύνη ανήκει σε όλους». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άφησε τον πάγκο τον Μπουφόν, αλλά και τον Πάολο Ντιμπάλα, τον οποίο πάντως χρησιμοποίησε στο β’ μέρος.

«Ο Μπερναρντέσκι είναι εξαιρετικό ταλέντο και πρέπει να έχει χρόνο συμμετοχής» είπε ο γενικός διευθυντής της Γηραιάς Κυρίας Μπέπε Μαρότα, καλύπτοντας τον Αλέγκρι και για την περίπτωση του Ντιμπάλα. Στη βαθμολογία: Νάπολι 35, Ιντερ 33, Γιουβέντους 31, Ρόμα 30, Λάτσιο 28.